Військові під Одесою скаржаться на знущання з боку офіцерів

В Одеській області з інсультом госпіталізували військовослужбовця-строковика військової частини А3880, розташованої в селищі Чорноморське.

Боєць і його товариші по службі розповіли, що це сталося через «виховних робіт», які їм влаштувало командування. При цьому офіцери видали зовсім іншу версію події, пише «Думська».

За словами військовослужбовців, 17 серпня п’ятеро строковиків самовільно покинули частина. На наступний ранок одного з них затримали в нетверезому вигляді, інших – трохи пізніше.

Їх не притягли до відповідальності, однак командування вирішило все-таки покарати солдатів, в тому числі і тих, які не були в самовіллі. Військових нібито змусили кілька годин займатися фізичними вправами, в результаті чого один з них, уродженець Вінниці 2000 року народження, втратив свідомість.

На наступний ранок солдата доставили в госпіталь, де йому поставили діагноз «інсульт».

«Поступив у госпіталь 19 серпня – крововилив в мозок. Знепритомнів, лежить зараз в неврології, його не били, а просто заганяли – змушували марширувати і бігати по плацу на спеці і сонці. Він був важкий, але зараз вже поступово відходить. З ним в палаті лежить дядько-АТОшнік – допомагає йому. Ми його не кинемо. За медикаменти та решта – у нього все є”, – сказав виданню волонтер, який допомагає військовим в госпіталі.

Офіцери розповіли, що самоволки не було, а група строковиків просто розпивала алкогольні напої. Коли це виявили, особовий склад вивели з казарм і почали перевірку. Також вони заперечують, що військових ганяли по розпеченому плацу.

Співрозмовники додали, що потерпілий раніше займався єдиноборствами і у нього були травми голови, а тому інсульт не пов’язаний з його службою.

2 thoughts on “Військові під Одесою скаржаться на знущання з боку офіцерів

  1. Да, расскажите нам сказки….сколько раз уже было сказано что срочная служба это пережиток совка, и в том виде ч котором она есть от нее одни проблемы…теперь точно кто-то получит реальный срок ща несвоевременно оказанную помощь…а пацан на всю жизнь инвалид… И ещё и отсудит компенсацию…и что значит он с признаками инсульта (кто в теме поймет) лежал сутки на изоляторе и ток потом был госпитализирован???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *