“Слуги народу” в Татарбунарському районі піаряться на проектах попередників

У соцмережах Татарбунарського району розгорнута ціла “дискредитаційна” війна. Помічники народного депутата зі 141 виборчого округу Олександра Ткаченка – Олексій Логінов, Микола Стоянов та Андрій Ткаченко (рідний брат нардепа) активно поширюють в соціальних групах у Фейсбуці так звані “зливи”: статті негативого змісту про очільників і депутатів місцевих рад, – насправді з неправдивою і викривленою інформацією. Тим часом, самі ж “прислужники слуги” переконують, що не мають до цього відношення. А крім того, намагаються створити позитивний імідж провладній партії за рахунок проєктів, до яких “Слуга народу” насправді не має відношення.

Журналістка видання СИЛА ГРОМАД Оксана Піднебесна першою звернула увагу на недостовірні статті про бесарабських мерів та депутатів з інформацією, яка ганьбить честь і гідність представників місцевого врядування, про що повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці. Стверджує: їх особисто поширює помічник нардепа – пан Стоянов:

Бойченко

 

 

 

 

 

 

На її думку, команда нардепа відкрито займається дискредитацією очільників міст і сіл на своєму окрузі, – перед місцевими виборами.

“Побіжно проглянувши декілька сторінок, можна легко прослідкувати, НА кого й ПРОТИ кого працює цей жовтий сайтик. Хоча й “жовтим” його важко назвати, – бо він продукує “новини”, грунтуючись на постиках зе-прихильників або взагалі ботів, неіснуючих людей. Без жодних претензій на об’єктивність. Так, автори вже присвятили безліч публікацій негативного змісту меру Кілійської ОТГ Pavel Boychenko – це лідер по кількості “наїздів”. Далі. Критикують Виктор Грозов (в.о. голови Білгород-Дністровського), Alla Ginak (екс-мера), дістається меру Арциза Владимир Михов, голові Лиманської ОТГ Василий Резниченко, – проти якого не гребують вживати у заголовках навіть нецензурну лайку”, – повідомила журналістка.

СтояновІ хоч самі “зе-слуги” звинувачення у поширенні недостовірної інформації відкидають, є кілька доказів, що сайт-одноденка працює в їхніх інтересах. Адже поряд з “обкидуванням” міських урядників чорним піаром, автори замовних статей звинувачують їх у тому, що вони буцімто… “піаряться” на проектах від “Слуги народу”.

Зокрема, кілька статей присвятили голові Лиманської ОТГ Василю Резніченку, – звинувативши його в тому, що він, мовляв, “занадто часто” звітує своїм мешканцям про перебіг будівництва стратегічної для громади дороги.

Стосовно одного з проектів ми адресували відкрите питання до помічника нардепа – Миколи Стоянова. Мова йде про будівництво траси Білолісся-Расейка в Татарбунарському районі. Дорога місцевого значенння С-16-24-05 потрапила до президентського “доробку” аж у червні 2020 року: його можна знайти на інтерактивній карті, на якій вказаний цей напрям.банер

Проте, як писали численні медіа, зокрема і СИЛА ГРОМАД, будівництво цього об’єкту стартувало ще у 2019 році, – саме тоді пройшла тендерна процедура і була виконана перша черга робіт, відремонтовано 11 км.

Чому ж будівництво  дороги, розпочате ще за попереднього керівництва Одеської області, місцеві “слуги” вважають лише президентським досягненням, – журналісти намагалися з’ясувати безпосередньо у помічників нардепа Ткаченка в мережі Фейсбук.

Стоянов

 

 

 

Вказаний допис з питаннями, що так і залишились без відповіді, вже зник зі сторінки зе-слуги Стоянова. На жаль, представники нардепа так і не прояснили, чи може вважатися проект, започаткований за співпраці місцевої влади і профінансований обласним бюджетом у 2019 році, а продовжився у 2020-му- досягненням Президента? Тим більше, що він здійснюється за кошти платників податків.

Однак наше видання завжди готове надати свій майданчик для об’єктивного висвітлення діяльності народного депутата та його команди на окрузі. Тому пропонуємо зв’язатися з нашою редакцією у будь-який час.

Між тим, на псевдо-діяльність Олександра Ткаченка і присвоєння собі чужих досягнень, скаржиться ще один політик з Татарбунарського району. Депутат Одеської обласної ради Трифон Антов, який докладає чимало зусиль для залучення коштів області на свій округ, став черговою жертвою для насмішок і кпинів команди нардепа Ткаченка. Про це ми розкажемо в наступних публікаціях.

Але повернемося до президентської програми “Велике будівництво”. Чимало національних ЗМІ вже проаналізували, що ж насправді за об’єкти потрапили до переліку проектів гаранта. Як виявилось, чимало з них ремонтувались і будувались до 2020 року. До прикладу, стадіон в місті Южне почали зводити у 2019 році, загальна вартість склала 29 мільйонів гривень, з них 12,5 мільйонів із обласного бюджету, а решта – місцевий бюджет.

«Ми почали будувати і ще не було цих проєктів, «Велике будівництво спортивних майданчиків», ще ніхто про них навіть не знав. Ми не підлаштовувалися під цей проєкт загальнодержавний, ми самі почали будувати. А область вже почала шукати ці об’єкти, які б могли підлягати цьому проєкту», – зазначає южненський міський голова Володимир Новацький.

Отож так зване “Велике будівництво” від президента – є продовженням розпочатих раніше об’єктів: шкіл, дитсадків, стадіонів, тисяч кілометрів доріг. Їхня реалізація стала можлива завдяки ініціативам місцевої влади, місцевим фінансам, у співфінансуванні з державної скарбниці.

Проте окремі “слуги народу” створюють собі навколо цих проектів зловтішну піар-стратегію.

Адже ціль у команди “слуг” – дискредитувати місцеве врядування, посіяти сумніви у головах виборців напередодні жовтневої кампанії, роздмухати “зраду” навколо кожного посадовця, який і так працює під пильним прицілом різних служб. Особливо в умовах децентралізації. Насправді, любі друзі, ми не просто обрали дилетантів, ми отримали справжніх фріків в політиці, – нездатних створити щось гідне своє , а лиш насміхатися/принижувати/знецінювати чужі успіхи”, – пише Оксана Піднебесна.

Тим часом, справи, які місцевий нардеп Ткаченко намагається зарахувати на свій рахунок, почалися задовго до обрання “слуг” до Верховної Ради, а кошториси під їх виконання готувалися місцевими радами ще за попереднього керівництва держави й області.

Про інші проекти “Великого будівництва” – у ВІДЕО від “Радіо Свобода”:

Авторка – Лада Мірошниченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *