Міста і ОТГ Одещини витратили на боротьбу з Covid-19 понад 230 млн гривень

Як повідомили в Одеському регіональному відділенні Асоціації міст України, громадами-членами АМУ Одеської області спрямовано значні кошти на заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Так, за період з лютого по липень 2020 року на фінансування зазначених заходів за рахунок власних коштів місцевих бюджетів було спрямовано 234,1 млн. грн. Найбільше коштів фактично  було спрямовано з бюджетів м. Одеса- 206,3 млн. грн.,  м. Чорноморськ11,3 млн. грн., м. Южне 1,6 млн. грн., м. Ізмаїл1,4 млн. грн.

Об’єднаними територіальними громадами – членами Асоціації міст області на заходи щодо запобігання і поширення COVID-19 профінансовано з місцевих бюджетів 9,6 млн. грн. Найбільше коштів було перераховано з бюджетів м. Балта – 5,8 млн. грн.; м. Кілія – 1,5 млн. грн., Старокозацької ОТГ – 535 тис. грн, Визирською ОТГ300 тис. грн.

До районних бюджетів (Білгород-Дністровського, Біляївського, Лиманського, Ширяївського, Любашівського, Арцизького, Ренійського, Березівського районів) громадами- членами АМУ передано на зазначені цілі 2,2 млн. грн.

Так, Арцизькою міською радою перераховано – 539 тис. грн., Старокозацькою ОТГ було передано до районного бюджету Білгород-Дністровського району 457,8 тис. грн., Міською радою м. Рені передано до районного бюджету 300 тис. грн, Визирською ОТГ200 тис. грн. до бюджету Лиманського району; Зеленогірською ОТГ 138 тис. грн. до районного бюджету Любашівського району; Біляївською ОТГ до районного бюджету – 111 тис. грн., Березівською міською радою – 100 тис. грн..

У бюджеті міста Одеси на 2020 рік визначені бюджетні призначення на запобігання занесенню і поширенню гострої респіраторної інфекції, спричиненої коронавірусом COVID -19 у загальній сумі 294,75 млн. грн., з них фактично профінансовано 206,3 млн. грн..

Як зазначають в Асоціації міст України, в організації постійно привертають увагу органів державної влади до цього питання. Для подолання поширення коронавірусу необхідні фінансові ресурси в обсягах, що перевищують можливості регіонів. А тому вирішення усіх проблемних питань територіальних громад в умовах надзвичайної ситуації в країні та запровадження реформ в медицині, вимагають концентрації зусиль і потребують залучення значно більших ресурсів з державного бюджету.

Довідково:
Асоціація міст України (АМУ) є партнером держави та активним учасником впровадження децентралізаційної реформи в Україні; лобіює інтереси територіальних громад в центральних та регіональних органах державної влади, регулярно інформує їх та громадськість про проблеми місцевого самоврядування та шляхи їх вирішення.
До Одеського регіонального осередку АМУ входять міста Одеса, Подільськ, Чорноморськ, Южне, Балта, Біляївка, Болград, Березівка, Білгород-Дністровський, Татарбунари, Арциз, Ананьїв, Подільськ, Теплодар, Татарбунари, Роздільна, Рені, Ізмаїл, Кілія, Кодима, с. Тарутине, с. Великий Дальник, с. Мирне, Красносільська ОТГ, Яськівська ОТГ, Вилківська ОТГ, Маразліївська ОТГ, Любашівська ОТГ, Старокозацька ОТГ, Затишанська ОТГ, Визирська ОТГ, Ширяївська ОТГ, Великобуялицька ОТГ, селища Сарата та Доброслав.
Станом на 2019 рік Асоціація міст України об’єднувала 878 територіальну громаду, в яких проживає понад 80% населення України. 

Авторка – Оксана Піднебесна

One thought on “Міста і ОТГ Одещини витратили на боротьбу з Covid-19 понад 230 млн гривень

  1. Австралійці ще в лютому провели аналіз in vitro з івермектином. Тисячі успішних застосувань по всьому світі. Нарешті Індія ввела в офіційний протокол замісь гідроксихлорохіну – https://indianexpress.com/article/india/up-new-protocol-ivermectin-to-replace-hcq-in-treatment-of-covid-patients-6545236/. Копійчаний препарат виробництва тієї ж Індії та Китаю лікує Covid. Спробуйте придбати івермектин в аптеках України.(хіба що в інших …)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *