У Затоці менше крадіжок, бо мало відпочивальників, а серед злодіїв – персонал готелів

З 12 червня на терторії курорту “Затока” запрацювала станція туристичної поліції. Кількість правоохоронців наразі невелика, але у відомстві обіцяють збільшити кількість службовців, якщо необхідність зросте.

За перші три дні патрулювання надійшло 15 повідомлень про скоєні правопорушення, розповів

Отримуємо на день близько 4 заяв. Із уих повідомлень злочинами є тільки три. Одне з них це співолюітники поіції затримали молодого чоловіка за незаконний обіг наркотичних речовин, відпрввлено на експертизу. І два факти крадіжки телефонів, в першому випадку телефон вкрали з пляжу, поки людина купалась, другий раз на території бази відпочинку. Тому нічого екстраординарного в порівнянв з минулим роком в Затоці не відбувається”, – повідомив Олександр Лєконцев, заступник начальника Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області.

В поліції наголошують, більшість правопорушень на курорті – майнові, тому закликають відпочивальників бути пильними, і не залишати бездогляду цінні коштовні речі.

Крім того, правоохоронці виявили важливе спстереження. Серед правопорушників минулого року часто траплявся обслуговуючий персонал готелів чи робітники торгових точок, – наголошують в поліції. Приїжджі “гастролери” прибувають на курорт з метою поживитися на відпочивальниках, а їхнє резюме власники комплексів жодним чином не перевіряють! Тоді як зловмисники дуже часто мають колишні судимості, з крадіжок майна.

Коли минулого року звептались до нас підприємці, власники баз відпочинку, робітники – за допомогою перевірити їх найнятих працівників, при перевірці виявлялося, що всі ці робітники були раніше судимі. Тому ми в цьому році пропонуємо спочатку скласти список робітників, звернутися в селищну частину відділу поліції, і зважаючи що у нас є всі бази, наші підприємці принаймні будуть ознайомлені, з ким вони працюватимуть все літо”, – розповів правоохоронець.

Зазначимо, курортний сезон на сонячній Одещині лише розпочався: терміни були зміщені на кілька тижнів пізніше, – як через погодні умови, так і через протиепідемічні заходи у зв’язку з запобіганням поширенню коронавірусної інфекції.

Всього в Затоці цілодобово несуть службу 5 правоохоронців, відряджених Білгород-Дністровським відділом Нацполіції в Одеській області. Також будуть нести службу 40 представників Нацгвардії.

ВІДЕО – Перший муніципальний канал:

https://www.facebook.com/pershiymunicipalniy/videos/1149104262114267/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *