Затишанська ОТГ закупила аналізатор крові для власного медцентру

18 червня в Затишанському центрі первинної медико-санітарної допомоги встановили сучасний аналізатор крові та провели навчання для медичного персоналу.

Про це повідомляє офіційний сайт Затишанської селищної об’єднаної територіальної громади, що на Одещині.

Придбали апарат ще у лютому, проте, у зв’язку з карантинними обмеженнями, фахівці компанії «Інтермедика-Україна» з налагодження його роботи змогли приїхати лише зараз.

Цей сучасний аналізатор дасть можливість досліджувати основні показники загального аналізу крові – лейкоцитів, еритроцитів, тромбоцитів, гемоглобіну та інших, – відзначила головна лікарка центру первинної медико-санітарної допомоги Затишанської селищної ради Тетяна Лисакова. – Це полегшить роботу медиків у плані діагностики хвороб та при профілактичних оглядах”.

Тетяна Володимирівна також зауважила, що робити цей аналіз крові зможуть лише ті жителі громади, хто уклав декларацію із сімейним лікарем Затишанського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Ми робимо все можливе, щоб на території громади був повноцінний медичний заклад. На наступний рік запланували придбати портативний апарат для ультразвукового обстеження, щоб наші люди могли проходити огляд на місці. У найближчих планах – ремонт сусіднього з лікарнею напівзруйнованого приміщення. Цього року перекриємо дах, замінимо вікна та двері, приберемо все зайве, щоб підготувати будівлю до ремонту. Тут у нас буде клініко-діагностичний кабінет, кабінет фізіопроцедур, адміністративні приміщення тощо. Плануємо також придбати автомобіль для медиків, щоб лікарі могли їздити в села громади і проводити прийом пацієнтів”, – розповів голова Затишанської ОТГ Геннадій Топольницький.

Керівник ОТГ додав, що жителям громади слід активніше укладати декларації з сімейними лікарями. Тоді люди зможуть належним чином користуватися всіма послугами, які надає центр первинної медико-санітарної допомоги.

Тим, хто не підпише угоди з медиками, доведеться платити за діагностику та лікування, у тому числі й за перебування у денному стаціонарі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *