Автовокзал “Привоз” передали в управління АРМА

Автовокзал «Привоз», що розташований у Новощіпному ряду в Одесі, передали в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Про це повідомляє прес-служба АРМА.
Тепер державне агентство шукає нового керівника для автовокзалу «Привоз».

Будівлі автовокзалу з 2015 року вже кілька разів змінювали власника, однак усі фірми так чи інакше були пов’язані з одіозним одеським бізнесменом, колишнім нардепом і власником «Імексбанку» Леонідом Клімовим. Усі приміщення є заставним майном за іпотечними операціями, які банк укладав з суміжними компаніями.

У 2018 році автовокзал був заарештований в рамках кримінального провадження щодо виведення грошей з «Імексбанку». Експерти прогнозують, що скандальний об’єкт навряд чи швидко знайде нового керівника.

«Можливо, буде здорожчання витрат на утримання. АРМА – держструктура, вона буде контролювати керуючого і платежі, які проходили по автовокзалу по чорним і сірим схемам. Я думаю, що найближчим часом цей об’єкт не буде давати якісь доходи і прибуток. Буде проблема знайти компанію, яка взяла б об’єкт в своє управління», – вважає економіст Едуард Каражія.

Як повідомляла СИЛА ГРОМАД, 22 травня відбулися торги з продажу ще одного заставного майна “Імексбанку”, одеського стадіону “Чорноморець”. Об’єкт продали з 17-ї спроби за 193 млн гривень. Джерела на ринку нерухомості повідомляли, що кінцевими бенефіціарами угоди насправді стали: Вадим Гельзін (президент футбольного клубу “Олімпік”, власник мережі “Бджілка маркет”), Павло Костенко (екс-депутат, кум Дмитра Медвєдєва), а також Наталія Клименко (екс-дружина Олександра Клименко – міністра доходів і зборів часів Януковича) і Сергій Осипенко (маловідомий бізнесмен, який фігурує у ЗМІ у зв’язку з махінаціями земельними ділянками Ашан в Одесі).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *