Кожна ОТГ Одещини має утворити власну Службу захисту дітей

Керівник апарату Одеської ОДА Денис Мусієнко доручив головам ОТГ прискорити створення служб у справах дітей при громадах.

Про це СИЛІ ГРОМАД повідомили в прес-службі Одеської ОДА.

Наразі лише 8 з 37 наявних об’єднаних територіальних громад Одеської області мають функціонуючі служби у справах дітей. Ще 24 громади не завершили оформлення необхідних документів, 5 ОТГ не займалися утворенням служб. Окрім того, за словами в. о. начальника регіональної Служби Наталії Утюпіної, майже третина вакансій у службах залишаються вільними.

«Офіс Генерального прокурора доручив місцевим прокуратурам невідкладно реагувати на бездіяльність ОТГ у створенні служб у справах дітей. Наразі вже порушено відповідний позов щодо Вилківської міської ради», — зазначила Наталія Утюпіна.

Керівник апарату Одеської ОДА Денис Мусієнко закликав голів громад пришвидшити створення служб у справах дітей при ОТГ.

«Якщо ви думаєте, що відповідальність за нехтування правами дітей не настане, ви помиляєтеся. Зараз ви маєте шанс утворити служби у справах дітей за допомоги обласних спеціалістів, скористайтеся ним», — підкреслив Денис Мусієнко.

Зазначимо, в рамках децентралізації структурні підрозділи Служби у справах дітей мають бути відкриті в кожній об’єднаній територіальній громаді.

Наразі обласні фахівці розпочали проведення вебінарів з питань захисту прав дітей. Навчання допомогли двом громадам Одещини ухвалити рішення про створення зазначених служб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *