У військовому містечку під Одесою вкрали гроші на будівництво казарм

Двом військовослужбовцям Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міноборони та директору підприємства-підрядника повідомили про підозру у привласнені понад 11 мільйонів гривень бюджетних коштів й службовому підробленні.

Гроші мали піти на будівництво військових містечок, розповіли у пресслужбі прокуратури в Одеської області.

Підозрюваним інкримінують ч. 5 ст. 191ч. 3 ст. 28 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

За інформацією слідства, фігуранти справи під час проведення робіт із будівництва казарм поліпшеного планування у військовому містечку селища міського типу Чорноморське привласнили кошти, які були виділені на це.

У прокуратурі стверджують, що військові підписували акти виконаних робіт, а кошти перераховували на рахунок підконтрольної компанії. Як зауважують правоохоронці, роботи не виконували.

У пресслужбі Служби безпеки України розповіли, спільно із Держаудитслужбою провели аудит будівництва двох казарм та виявили, що робіт не виконали на суму понад 11 мільйонів гривень.

Також представники СБУ провели обшуки у офісних приміщеннях компанії-підрядника, адміністративній будівлі Міноборони, на місцем будівництва казарм та за адресами проживання п’ятьох фігурантів справи. Кажуть, вилучили докази, які підтверджують схему.

Наразі вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення їх від займаних посад.

One thought on “У військовому містечку під Одесою вкрали гроші на будівництво казарм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *