Подвійний спалах: Болград на карантині, обурені підприємці вимагають його скасувати

Близько сотні підприємців з міста Болград Одеської області влаштували 18 червня стихійний мітинг біля будівлі РДА, протестуючи проти введення карантинних заходів, пов’язаних з COVID-19  на території району.

Оскільки голова РДА Андрій Кучмійов до учасників акції не вийшов, підприємці увірвалися в будівлю, вимагаючи з ним зустрічі, повідомляє Укрінформ.

Ми вимагаємо від влади скасувати карантинні заходи, які не дають нам можливості торгувати на ринках і в магазинах, змушують закрити закладу громадського харчування”, – заявив журналістам один з мітингувальників.

Місцеві підприємці зібрали підписи під зверненням до керівництва райдержадміністрації про скасування обмежень на роботу підприємств торгівлі та ринків, викликаних різким збільшенням випадків захворювань COVID-19.

Своєю чергою, керівництво РДА оприлюднило інформацію про поточну епідемічну ситуацію в Болградському районі. Зокрема, станом на 18 червня лабораторно підтверджений 91 випадок хворих коронавірусом. Найбільше інфікованих COVID-19 в населених пунктах Дмитрівка (41), Криничне (14), Городнє (11), Болград (8).

Стан 63 хворих задовільний, 28 з них перебувають на стаціонарному лікуванні в медичних установах. Серед хворих 14 медпрацівників та 8 дітей у віці до 17 років. 7 осіб вилікувались, одна пацієнтка померла”, – наголошується в повідомленні прес-служби Болградської РДА.

Протестувальникам-підприємцям пояснили, що, враховуючи загрозливу ситуацію з поширенням коронавіруса комісія з ТЕБ та НС запровадила на території району карантинні заходи для недопущення подальшого розповсюдження COVID-19.

За даними Одеської ОДА, протягом тижня на 130 осіб зросла кількість хворих COVID-19 в області, причому найбільші осередки зафіксовані в Одесі – 291, в Болградському та Подільському районах – відповідно 84 і 447. Загальна кількість пацієнтів досягає 1161, “активних” випадків – 648, одужали 513 осіб.

Через складну епідемічну ситуацію в Болградському районі закриті на карантин села Дмитрівка та Криничне, а в Ізмаїльському районі – село Першотравневе. Туди вирушила група експертів-епідеміологів.

One thought on “Подвійний спалах: Болград на карантині, обурені підприємці вимагають його скасувати

  1. От це і є недолугість діючої влади! Хіба влада не знає що в людей нема “золотого батона”? Що елементарно нема ні на ліки ні на хліб. Виплатити допомогу- западло!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *