Ще п’ять інфікованих: новий спалах – у селі Дмитрівка Болградського району

У селі Дмитрівка Болградського району на Одещині, де нещодавно за добу було виявлено 5 нових випадків зараження на Covid-19, комісія ТЕБ та НС оголосила посилення карантинних заходів. 

Про це повідомила пресслужба Болградської райдержадміністрації.

Так, за станом на 22 травня в Болградському районі було виявлено 6 хворих COVID-19. З яких 5 нових хворих виявилися жителями села Дмитрівка. Шостим хворим став житель Болграда. Стан пацієнтів стабільний, вони знаходяться на домашньому лікуванні під наглядом лікарів.

У зв’язку з цим комісія з техногенної епідеміческой безпеки і надзвичайних ситуацій при Болградської райдержадміністрації прийняла рішення про посилення карантинних заходів на території села Дмитрівка.ках розслідування буде призначений ряд експертиз.

«Шановні мешканці Дмитрівки! У зв’язку зі значним збільшенням захворюваності серед жителів вашого села коронавирусною інфекцією, комісія техногенної епідемічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Болградській райдержадміністрації прийняла рішення про посилення карантинних заходів на території вашого населеного пункту. Будь ласка, поставтеся більш відповідально до свого здоров’я та здоров’я своїх рідних і близьких. При перших симптомах простудних захворювань прохання негайно звернутися до медичних працівників. Просимо вас поставитися до прийнятого рішення з розумінням і дотримуватися всіх заходів епідеміологічної безпеки!», – йдеться в повідомленні райдержадміністрації.

Відзначимо, що на даний час у Болградському районі лабораторно підтверджено 10 хворих на COVID-19, стан 7 хворих задовільний, вони перебувають на амбулаторному лікуванні. Троє хворих перебувають на стаціонарному лікуванні в медичних установах.

“З 01 червня 2020 року в усіх населених пунктах Болградського району, крім с. Дмитрівка, відновлюється робота закладів дошкільної освіти за умови дотриманням вимог щодо організації діяльності закладів у період адаптивного карантину та дотриманням рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом. Відповідальність за дотриманням зазначених вимог покладається на засновників та керівників цих закладів”, – пишуть на офіційній сторінці РДА.

У разі погіршення епідемічної ситуації на території району чиновники обіцяють негайне посилення заходів карантину.

Також, за повідомленнями Болградської РДА, з 26 травня відновлюється робота регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом на приміських марштрутах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *