Епіцентрами спалаху COVID-19 у Подільську стали… церкви й райлікарня

Осередки захворюваності на коронавірус у Подільську Одеської області виникли в церквах, а також в районній лікарні. Про таке під час брифінгу заявив лікар-анестезіолог Олександр Буднюк, якого департамент охорони здоров’я ОДА відрядив до Подільську в групі експертів медицини катастроф.

Зокрема, розповів Буднюк, деякі віряни не дотримувались санепідемрежиму. Каже, це стало однією з причин розповсюдження Covid-19 містом.

Хворіли, в основному, містяни, а не люди з сіл, тому що в місті було багато скупчень людей”, – сказав Буднюк.

Другим джерелом спалаху коронавірусу лікар назвав центральну районну лікарню. Там пацієнтів з COVID-19 не відокремлювали від інших.

Чому так відбулось? Тому що не було сортування пацієнтів за групами ризику. Не було сортувальних майданчиків, але пацієнтам надавали невідкладну медичну допомогу“, – зазначив Буднюк.

Він розказав, що група експертів проаналізувала 90 історій хвороб та виявила, що основна категорія хворих — це пацієнти з груп ризику.

“А саме пацієнти з тяжкою супутньою патологією – ожирінням, цукровим діабетом, гіпертонічною та ішемічною хворобою серця, онкологічною патологією. А також люди, старші за 60 років”, – пояснив лікар.

За його даними, за час карантину 161 пацієнт пройшов через подільську інфекційну лікарню, більшість з них – літні люди.

Зазначимо, за словами Буднюка, у робочу групу входили лікарі-анестезіологи, інфекціоністи, епідеміологи та фтизіатри. Вони проводили епідеміологічне розслідування в місті 2 тижні.

Станом на 17 травня у Подільську 365 людей з діагнозом COVID-19, повідомив на своїй сторінці у Facebook Максим Куций. З них 92 хворих – медики. Шестеро людей померли. Серед них сімейний лікар, зазначила виконувачка обов’язків директорки департаменту охорони здоров’я ОДА Наталія Одарій-Захар’єва.

Як повідомляла СИЛА ГРОМАД, Подільськ утричі випередив Одесу за кількістю хворих на коронавірус.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *