Сила і міць: потужне відео випробувань ракетного комплексу “Нептун” на Одещині

У мережу виклали яскраве відео з недавніх випробувань ракетного комплексу “Нептун”, які пройшли в Одеській області на полігоні “Алібей”.

Як повідомили в управлінні зв’язків з громадськістю Збройних Сил України, льотні випробування проводились зі створенням реальних радіоперешкод для головки самонаведення ракети та з залученням кораблів і авіації Збройних Сил України.

Це спроможність України до забезпечення своєї безпеки”, – зазначив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос.

Україна планує мати для крилатих ракет на озброєнні три платформи. Перша – це мобільні берегові комплекси, які тестуються зараз, друга – ракетні катери та корвети, третя платформа – авіаційні комплекси.

Один з найближчих очікуваних результатів – це прийняття нового протикорабельного комплексу «Нептун» на озброєння і постачання до Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Однієї крилатої ракети з комплексу «Нептун» достатньо для потоплення корабля тоннажем до 5000 тон. Бойове застосування комплексу забезпечується в простих і складних метеоумовах вдень і вночі за повної автономності наведення після пуску в умовах вогневої і радіоелектронної протидії противника, розповіли в Міноборони.

Випробування проводилися при створенні реальних радіоперешкод для голівки самонаведения ракети і із залученням кораблів ВМС, а також авіації“, – вйдеться в повідомленні.

ВІДЕО – Військове телебачення України:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *