“Чорні” нотаріуси в Одесі 3 роки безкарно допомагали рейдерам “віджимати” майно

Державному реєстратору та приватному нотаріусу з Одеси оголосили підозру за незаконну перереєстрацію нерухомості на суму в 10 мільйонів гривень. Про це повідомили в департаменті Кіберполіції Нацполіції України. Кажуть, посадовці спільно діяли протягом 3 років.

Правоохоронці встановили, що приватний нотаріус та державний реєстратор за грошову винагороду вносили до реєстру нерухомого майна недостовірну інформацію щодо власників та здійснювали перереєстрацію з товариства на інших суб’єктів господарювання.

Встановлено, що протиправною діяльністю вони займалися протягом трьох років та причетні до 18-ти таких кримінальних правопорушень. Сума завданих збитків становить понад 10 мільйонів гривень”, — йдеться у повідомленні.

Як повідомив начальник слідчого управління ГУНП в Одеській області Сергій Шайхет на своїй сторінці у Фейсбук, правоохоронці затримали одеського нотаріуса Тетяну Дишлеву та Ігоря Махортова.

За його словами, на території Одеської області впродовж декількох років діяло злочинне угрупування, до складу якого входило близько 10 чоловік. Вказані “бізнесмени” мали доступ в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців і громадських формувань і називали себе державними реєстраторами.

А насправді, за фінансову винагороду банально заходили в Реєстр і творили дива – міняючи власників підприємств, хазяїв нерухомості на тих осіб, хто давав копійку. 24 квітня у рамках розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння 8 автозаправних станцій викрили саме таких “знахарів”. Також у своїй діяльності вони притягнули державного нотаріуса, який доводив їх спільний злочин до кінця. У приміщеннях реєстраторів М. і К., а також нотаріуса проведені обшуки і останнім повідомлено про підозру по ч.ч. 1, 3 ст. 362 УК України і вручено клопотання у міру припинення – утримання під вартою”, – пише начальник поліції.

Імена героїв як виявилось, досить відомі одеській громадськості. Так, реєстратор Ігор Махортов отримав від суду санкцію в 5 млн грн в заставу або утримання в СІЗО, а нотаріус Тетяна Дишлева – цілодобовий домашній арешт і усунення з посади.

Крім того, одеські активісти, які займаються розслідуванням злочинів в медичній сфері, звинувачують Тетяну Дишлеву в незаконній роботі на користь одіозного ректора Одеського “медіну” Валерія Запорожана. Кажуть, саме ця пані нотаріус затверджувала зміни в Держреєстрі, наперекір рішенню Міністерства охорони здоров’я. Та й з новим ректором, підозрює, їх щось пов’язує.

Для тих, хто не пам’ятає, нагадаю, що це саме та людина, яка незаконно внесла до Державного реєстру того самого Сухіна та таким чином заблокувала роботу державного ВИШу. Та й по новоспеченому виконуючому обов‘язки ректора ОНМедУ Вастьянову, теж багато запитань. І не тільки тому, що він один з бандформування по захопленню Медичного Університету, а ще й тому, що до самого Наказу про призначення Вастьянова виконуючим обов‘язки ректора, нуууу дуже багато запитань. Сьогодні пані Дишлева, така собі нерухома та вседозволена, під вартою. Шкода, що під домашнім арештом, але це питання карантину та її «благодетелей»“, – написала на своїй сторінці у Фейсбук активістка Ірина Потоцька.

Важко собі уявити, скільки горя ця “еліта” нанесла людям, їх заробітки складають жоден мільйон доларів, а збиток, нанесений громадянам в рази більше“, – стверджує Шайхет.

Наразі слідство триває, вивчаються інші епізоди вчинених злочинів цією групою. Розслідування ведуть слідчі відділу економіки Слідчого Управління Нацполіції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *