Майстриня з Роздільнянського району шиє маски і роздає землякам

Жителька селища Радісне Іванівського району Одеської області Надія Єргієва безкоштовно роздає захисні маски, які почала шити самотужки.

Про це повідомляє Суспільне. Одеса.

Надія каже, що вирішила зайнятися цим, коли, через карантин, в країні ціни на звичайні одноразові маски почали підвищуватися. Пошиттям масок Надія займається близько 2 тижнів. Протягом цього часу роздавала маски військовим, працівникам житлово-комунального сервісу, продавцям та іншим бажаючим.

Наразі, Надія розробила свою модель багаторазового захисту. Каже, за годину може зшити більше 10 екземплярів, а усього за день, якщо тканина йде цільна, близько 70.

“Спочатку викроїла, як одноразову. Потім можна міняти фільтр. Краще всього я, звичайно, рекомендую вату. Можна, звичайно, і тканину порізати, попрати і все. Взагалі, хто відгукнувся та допомагає, це звичайно військові. Так, їм, звичайно, великі партії потрібні, 150 штук”, – розповіла Надія.

Для шиття більшої кількості масок не вистачає матеріалів. Важливо, аби тканина була натуральною та через неї можна було дихати, поділилася майстриня.

Мінімум обрізка у мене виходить. Тому у мене виходить мало, і я працюю без помічника. Хоча військові мені пропонували, якщо потрібно, знайдуть, щоб я шила більше масок. Це можна було би, коли у мене буде багато тканини. А поки що тканини у мене не дуже багато”, – розказала Надія.

У селищі Радісне, де мешкає Надія, маски розповсюджують через місцеві магазини.

Маски, які вона шиє, можна замовити написавши їй у Фейсбуці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *