Карантин не перешкода: в одеситів хочуть вкрасти частину “Траси Здоров’я”

Масова забудова узбережжя – одна з найгостріших проблем Одеси. На що тільки не йдуть забудовники, щоб обійти закон, що забороняє будівництво житлових комплексів у прибережній зоні.

«24-х поверховий оздоровчий комплекс з апартаментами та паркінгом» – саме так в офіційних документах  описують ЖК «Aston hall». Саме під цією назвою комплекс (чи то житловий, то чи оздоровчий) рекламується на різноманітних ресурсах продажу нерухомості.

Колишній санаторій «Росія», що на Французькому бульварі 60/1, розташований біля самої кромки води. У далекому 2005 році, ця земля була продана з аукціону іноземному інвестору під будівництво готелю Swissôtel. Планувалося побудувати перший п’ятизірковий готель міжнародної готельної мережі на Чорному морі. Відкриття анонсували на весну 2013 року.

А потім щось пішло не так. Будівництво 24-поверхового 5-зіркового готелю на одеському пляжі заморозили через нестабільність в країні. Таке собі формулюваннячко, якщо чесно, – але не будемо вдаватися в подробиці.

Стояла собі недобудова і стояла, здавалося б, про неї всі вже забули. Всі, та не всі. У березні 2017 року заморожене будівництво несподівано ожило.

Державна архітектурно-будівельна інспекція видає низку дозвільних сертифікатів. І раптом, несподівано, замовником будівництва виявляється ТОВ «Житлобудсервіс 2».

Зверніть увагу, що фірма належить «громадянину Болгарії». Чим  не іноземний інвестор? Поважають в Одесі іноземців.

А як ще можна пояснити, що кількість поверхів “готелю” різко збільшилася з 14 до 24. Крім того, Одеська міська рада у 2016-му році передає забудовнику в оренду ділянку, через яку проходить Траса Здоров’я, для проведення підземного тунелю, через який автівки зможуть  проникати  на територію ЖК. Щоправда, сервітут, який би врегулював питання того, що на даній ділянці буде виключно прокладатися тунель – у договорі оренди відсутній.
Останнє  наділяє сьогодні можливістю забудовника, по суті, будувати на цій ділянці все, що йому заманеться.

 «Кінцевим бенефіціаром даного будівництва є Ігор Іванович Плохой. Більше відомий як екс-регіонал, гордий володар подвійного громадянства, один Януковича і побіжного сепаратиста Ігоря Маркова.
Син Плохого, Руслан – громадянин Швейцарії. В цьому році обирався на 142-му одномандатному окрузі від партії «Слуга Народу». Примітно, що у своєму передвиборчому відео, Руслан використовував в якості «козиря» ту саму будівництво, яка в перспективі і перекриє Трасу Здоров’я», – пише Сергій Варламов, представник партії«Національний Корпус» в Одесі на своїй сторінці в Фейсбук

Зазначу, що представники Національного Корпусу в Одесі неодноразово звертали увагу одеситів та міської влади до проблем забудови узбережжя.

Та й не тільки вони. Багато небайдужих одеситів переймаються цією проблемою. Чому ж питання забудови узбережжя за високої активності громадян залишається настільки гострим?

Так, це повна безкарність та необмежені можливості для окремих бізнесменів!

Так, це повне беззаконня з боку міської влади!

І так, –  це повна неузгодженість у середовищі одеських активістів – громадських діячів (не люблю це слово, але іншого якось не знайшлося), де кожен тягне ковдру на себе.

22 березня 2020 року на сторінці Сергія Варламова з’являється ось це відео про те, як під час НП у одеситів можуть вкрасти «Трасу Здоров’я» і які заходи вони збираються зробити, щоб цього не сталося:

А вже 25 березня в мережі з’являються ось такі статті: «В Одесі« активісти »вимагають великі суми грошей у європейського інвестора»

Ось з такою фотографією:

Посилання на статті, тишком – нишком, розсилали та пересилали в особисті повідомлення усім активним жителям міста, які, так чи інакше, піднімають питання незаконної забудови узбережжя.

Нікого не збентежив цей «європейський інвестор» з подвійним громадянством?

«Насправді, фейк, створений командою Ігоря Плохого – дуже сумний, ну або просто поганий. Замість того, щоб створити обліковий запис-бот і зробити скрін для того, щоб уникнути виявлення редагування контенту, його команда медійників зробила дурницю. Тепер кожен бажаючий може перевірити фотографії в будь-якому додатку / сайті, що виявляє таке втручання. Наприклад, тут», – написав Сергій в Фейсбуці.

Насправді увесь цей, так званий «чорний піар» зшитий білими нитками та виглядає скоріше смішно, ніж страшно. Але, як то кажуть, – ложки знайшлися, а осад залишився.

Може вже пора задуматися та «почати фільтрувати».

Тоді «європейський інвестор» знову перетвориться в злодійкуватого одеського екс-депутата, який вирішив віджати в одеситів шматок Траси Здоров’я.

Деякі «лідери думок» перестануть мірятися лідерством й почнуть вирішувати міські проблеми, а не тільки говорити про них.

Бо може, в нас відбирають Одесу по частинах, тому що ми самі дозволяємо її у себе відібрати?

Авторка – Катерина Орел

ДЖЕРЕЛО: Студія і

ФОТО ОБКЛАДИНКИ: Думська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *