Самотніх громадян під час карантину повинні виявляти соцпрацівники

В Україні наразі 40 тисяч соціальних працівників та робітників дбають про те, щоб в умовах карантину громадяни похилого віку та особи з інвалідністю, сім’ї з дітьми отримували необхідні соціальні послуги. Зокрема, понад 30 тисяч соціальних робітників обслуговують вдома одиноких громадян похилого віку та осіб з інвалідністю. Вони забезпечують доставку продуктів харчування, медикаментів та інших товарів додому громадянам похилого віку, осіб з інвалідністю, допомагають їм оплачувати рахунки, готувати їжу, здійснювати заходи особистої гігієни, прибирати тощо.

Про це звітує Міністерство соціальної політики України.

Також понад 6 тисяч працівників та фахівців із соціальної роботи надають допомогу сім’ям, дітям та молоді, що перебувають у складних життєвих обставинах, бездомним особам та іншим вразливим верствам населення.

У період карантину соціальними працівниками виявляються одинокі громадяни, а також ті, які проживають самотньо, із числа людей похилого віку та осіб з інвалідністю. Станом на 24 березня 2020 року додатково виявлено близько 20 тисяч осіб, які потребують допомоги з боку держави.

Попередження коронавірусної інфекції та організація якісного обслуговування сьогодні є важливим завданням для працівників закладів, де проживають громадяни похилого віку, особи з інвалідністю, діти, у тому числі діти з інвалідністю. Для посилення цієї роботи в умовах карантину Мінсоцполітики направлено листи з рекомендаціями обласним та Київській міській державним адміністраціям”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Міністерка соціальної політики Марина Лазебна під час брифінгу 23 березня зазначила, що Урядом здійснюються всі необхідні заходи щодо посилення соціальної підтримки громадян в умовах поширення коронавірусу та запевнила, що жодна людина, яка потребує соціальної допомоги, не залишиться без захисту.

На сьогодні в Україні діє:

796 територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та центрів надання соціальних послуг, якими обслуговується близько 1,2 млн. осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, у складі яких: 918 відділень соціального обслуговування вдома, де обслуговується понад 400 тис. осіб та 327 відділень стаціонарного догляду, де проживає майже 12 тис. осіб;

604 центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, на супроводі яких перебувають понад 470 тис осіб;

116 закладів для бездомних осіб та центрів соціальної адаптації осіб, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, на обліку в яких перебуває понад 34 тис осіб;

282 будинки-інтернати для осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, психоневрологічні інтернати, дитячі будинки-інтернати, де проживає понад 45,5 тис. осіб;

88 закладів соціальної підтримки сімей, дітей та молоді, де проживають понад 12 тис. осіб.

Якщо Ви чи ваші знайомі, сусіди терміново потребуєте допомоги, просимо звернутися до найближчого центру соціального обслуговування у Вашому місті чи районі.

Не залишайтесь з проблемою наодинці!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *