В Одеській області 78 людей з підозрою на коронавірус

В Одеськiй областi зареєстровано 78 людей з підозрою на коронавірус, 25 з них зняті з обліку у зв’язку з невиявленим захворюванням на COVID-19.

Про це в ефірі Суспільного Одеси розповів головний санітарний лікар області, керівник лабораторного центру Віталій Гончаров.

Він також зазначив, що за усіма, хто перебуває на обліку встановлено “чіткий контроль”. В усіх відібрані матеріали на аналізи та направлені до Києва.

Як повідомлялося, позитивні результати на COVID-19 надійшли на трьох одеситів: чоловіка 1973 р.н., жінку та чоловіка 1965 і 1963 р.н. відповідно. Ще один громадянин, який прилетів зі США, звертався по допомогу до інфекційної лікарні, але зараз перебуває на самоізоляції в одному з районів Одещини.

Також пан Гончаров розповів, що в Одеську область закупили новий апарат для проведення вірусологічних досліджень Real Time. За його допомогою можна зменшити час для установки діагнозу до 1 доби, бо скоротиться час доставки матеріалу в Київ. Аналізи всіх пацієнтів з підозрою на коронавірус досліджуватимуть у вірусологічній лабораторії Одеси.

Наразі, ті обсяги тестів, які надходять в Одесу, стверджує лікар, зможуть забезпечити діагностичне обстеження місцевих мешканців на 1,5-2 місяці.

Щоб не завантажувати лікарні, Віталій Гончаров у випадку виявленого захворювання, радить спочатку звертатися до сімейного лікаря, аби той, у свою чергу, вирішував чи варто здавати тест, та чи потрібна госпіталізація.

Станом на 9:00 26 березня, в Одеській області 7 осіб звернулись до лікарні, у них підозра на коронавірус. Про це повідомили у пресслужбі Одеської ОДА.

Усі вони перебувають в Одеській міській інфекційній лікарні. У пацієнтів відібрали аналізи та направили у вірусологічну лабораторію Одеси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *