У Южному порушників торгівлі виявляють під час рейдів

Правоохоронці спільно з інспекторами КП “Муніципальна варта” і фахівцями управління економіки провели рейд по місту і перевірили об’єкти загального користування на предмет дотримання карантинних заходів.Напередодоні спеціальна комісія провела роз’яснювальну роботу і попередила підприємців про необхідність закрити об’єкти згідно з постановою Кабміну з метою недопущення поширення коронавірусу і дотримання усіх профілактичних норм. 

Проте, правила виконують не всі, повідомляє “Yuzhny.info”.

Під час рейду поліцейські зафіксували, що кіоск при вході на міський ринок продовжував функціонувати. Після тривалих бесід з правоохоронцями, продавець таки закрила МАФ. У момент перевірки директор ринку “В’ячеслава” Ольга Кудрявцева закрила вхідні ворота і разом з комісією пройшлася територіює базару. Торгівлю здійснюють тільки реалізатори продуктів харчування і господарських товарів.

При вході в деякі магазини, які вже зачинені, розміщена спеціальна вивіска. Як повідомила начальниця відділу розвитку підприємництва, торгівлі та послуг Світлана Чебан, найбільша кількість торгових точок зосереджена на території ринку і в центрі міста. За її словами, в центрі власники віднеслися до розпорядження про закриття на карантин відповідальніше.

ЮжнийЛюди ще не до кінця розуміють або не хочуть розуміти серйозність ситуації і інформацію, що за порушення буде передбачена відповідальність, категорично відмовляються сприймати. Саме з такою категорією людей найбільше і стикаємося. Учора я вислухала близько 200 чоловік, кожен з них розповідав про те, наскільки їм складно, адже адже це їх заробіток. Ми звичайно розуміємо це, але ми зобов’язані робити заходи, щоб не допустити поширення коронавірусу в нашому місті, не кажучи вже про те, що є рішення Кабміну. Ми плануємо обійти сьогодні усе місто знову і сподіваємося, що вже будуть більше дисципліновані підприємці” – розповіла Світлана Чебан.

Нагадаємо, за порушення правил карантину передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність: парламент ухвалив законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на відвертання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19) “.

Штраф за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних Южнийправил і норм може складати від 17 до 32 тис. гривень. Також підвищили кримінальну відповідальність: “якщо  такі дії спричинили або свідомо могли спричинити поширення цих захворювань, карається штрафом від 1 000 до 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням свободи на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років”, йдеться в Законі.

Ті ж самі дії, якщо вони спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на термін від п’яти до восьми років.

Серед об’єктів міст, сіл та селищ, функціонування яких має бути тимчасово зупинене на період карантину :

– кінотеатри, музеї, галереї, бібліотеки, палаци/будинки культури та розважальні заклади;

– дитячі розважальні центри і клуби, майданчики, у тому числі спортивні;

– фітнес-клуби, тренажерні зали, басейни, спортивні майданчики, стадіони;

– усі магазини, окрім продуктових, магазинів госптоварів і аптек;

– торгово-розважальні центри;

– ресторани, заклади громадського харчування, у тому числі – в готелях, бари, клуби, кафе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *