Шкільний автобус у Шомполах возить дітей на олімпіади й змагання

Село Шомполи, що в Лиманському районі на Одещині, спрямовує свої зусилля на різнобічний розвиток дітей і підлітків. Не останнє місце посідає позашкільне життя.  Зараз місцева школа на карантині, але нещодавно разом з командами з Каїр, Нових Біляр, Дмитрівки та Гвардійського, команда Шомполівського НВК взяла участь у районних змаганнях “Нащадки козацької слави”. Команда посіла 3 місце та отримала кубок і диплом.

До перемоги готувалися старанно, розповідає викладач з фізичної культури та спорту Шомполівського НВК Андрій Стружак. Але брати участь у змаганнях районного рівня було б неможливо, якби не надійний друг – шкільний автобус. Без нього – нікуди.

“Наш шкільний автобус дуже важливий, бо коли торік взимку було багато снігу, ми нашим старим автобусом не змогли проїхати та пропустили багато змагань”, – розповіла Поліна Мірчук, учениця 9 класу Шомполівського НВК “I-II ступенів – ДНЗ”.

Анастасія Вороненко, учениця 8-го класу Шомполівського НВК "I-II ступенів - ДНЗ".

“Ми дуже часто їздимо на олімпіади, та дуже актуально те, що цього року нам надали автобус й ми можемо з гордістю їздити на якісь змагання та займати призові місця”, – поділилася Анастасія Вороненко, учениця 8-го класу Шомполівського НВК “I-II ступенів – ДНЗ”.

До речі, ключі від новенького шкільного автобуса тут отримали восени 2019 року. У школу в Шомполах учні потрапляють з різних сіл з округи.Олена Хімченко, директорка Шомполівського НВК "I-II ступенів - ДНЗ

“Діти до нашої школи приїздять з трьох населених пунктів. З Якова Хутора – 12 учнів, з села Великі Ламзаки – 6 учнів, зі станції Чорноморська – чотири учні. Тому шкільний автобус нам був дуже потрібний, бо стара наша “Газель” дуже часто була в ремонті”, – повідомила Олена Хімченко, директорка Шомполівського НВК “I-II ступенів – ДНЗ”.

Пряме призначення шкільного автобуса – збір дітей до школи та повернення додому після шкільних занять. Але у Шомполах шкільне життя на цьому не закінчується.Микола Лозінський, водій шкільного автобуса Шомполівського НВК "I-II ступенів - ДНЗ".

“У нас дуже розвинеті діти. Є ще конкурси, олімпіади, вони беруть участь у різноманітних змаганнях. І в Доброслав їздимо, і до Красносілки. Він потрібен школі такий автобус“, – каже Микола Лозінський, водій шкільного автобуса Шомполівського НВК “I-II ступенів – ДНЗ”.

З 2005 по 2019 рік шкільним автобусом у місцевій школі була “Газель”. Але вже зараз уявити життя без нового шкільного автобуса неможливо. Головне, що завдяки йому суттєво розширилося й позашкільне життя. Тутешні учні беруть участь у районних змаганнях, у всіх районних заходах, відвідують “Рів’єру” та їздять не лише на змагання та фестивалі, а й на відпочинок. Завдяки районній владі забезпечені сучасним транспортом та не обмежені у своєму позашкільному цікавому житті.

Джерело – “Лиманська Агенція Новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *