У Крижанівці під Одесою зводять дитсадок

У Крижанівці, що в Лиманському районі на Одещині, тривають роботи з будівництва дитячого садка, на який  чекали не один десяток років, адже за всю історію існування Крижанівки в селі не було дошкільної установи. Питання фінансування цих робіт обговорювали на черговій сесії місцевої сільради 14 лютого.

Загальна сума виділених коштів уже сягнула майже 40 млн грн. Раніше Крижанівська сільрада в бюджеті на 2020 рік передбачила 5,2 млн грн. Із районного бюджету на будівельні роботи виділили 6 млн грн, з обласного – 1,6 млн грн. Скільки коштів виділить  цього року держава, поки що точно не відомо, однак 2019 року  з держбюджету надійшло      22 млн грн. Ще 4 млн грн місцева влада вирішила виділити з залишків невикористаних у 2019 році бюджетних кошті і ще 1 млн грн  мають витратити на зовнішні електричні мережі до майбутньої дитячої установи.

Днями будівельний майданчик Крижанівського дитячого садку відвідали заступник голови Одеської ОДА – Денис Ванаш, представник Лиманської РДА – Василь Приймак та представники Крижанівської сільської ради.

Мета зустрічі – проведення інспекції дотримання графіка будівельних робіт, а також, стан справ з фінансування об’єкта. Результатами зустрічі сторони залишилися задоволені, оскільки будівництво ведеться в рамках графіку, обсяг фінансування станом на сьогодні достатній, що вселяє впевненість на своєчасну здачу об’єкта.

Нагадаємо, новий дитячий садок забезпечить належні умови виховання 120 дітей. Дотепер населений пункт, на території якого активно ведеться житлова забудова, не мав жодної установи для дошкільнят. Батьки дітей користуються дитсадками міста Одеси.

ФОТО з сайту Крижанівської сільської ради

One thought on “У Крижанівці під Одесою зводять дитсадок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *