Начальника СІЗО в Одесі та двох співробітників звільнено з посад

Трьох співробітників Одеського слідчого ізолятора, які фігурували в розслідуванні журналістів, звільнено з посад.

Про це заявив заступник міністра юстиції Віталій Василик, ідеться на сторінці Міністерства юстиції у Фейсбук.

Трьох співробітників Одеського СІЗО, які фігурували в розслідуванні журналістів Слідство. Інфо, звільнили із посад. Йдеться про начальника Одеського СІЗО Володимира Шевченка, його заступника Валентина Слабінського, а також співробітника оперативного відділу Олександра Торзюка”, – повідомив Василик.

Зазначається, що з часу виходу фільму-розслідування щодо цих посадовців почала працювати внутрішня безпека, утім, їх не вдавалося звільнити раніше, бо вони перебували на лікарняних.

За інформацією “Слідство.Інфо”, співробітник СІЗО Олександр Торзюк дозволяв в’язню, обвинуваченому в особливо тяжкому злочині, вільно пересуватися на волі, зустрічатися із невідомими поза межами ізолятора, користуватися мобільним телефоном та отримувати незаконні передачі.

Водночас заступник начальника СІЗО Валентин Слабінський є офіційно підозрюваним у вимаганні грошей від в’язнів, а начальника СІЗО Володимира Шевченка підозрюють у корупції. Зокрема, його обвинувачують у тому, що п’ять років тому, коли Шевченко був начальником Ізмаїльського СІЗО, він вимагав від ув’язненого 1 тис. доларів.

Усі троє були фігурантами розслідування журналістів про привілейовані умови утримання для окремих арештантів і корупцію у слідчому ізоляторі.

Як зауважив заступник міністра, з часу виходу фільму-розслідування щодо цих посадовців СІЗО почала працювати внутрішня безпека, утім, згаданих осіб не вдавалося звільнити, оскільки вони перебували на лікарняних.

Два місяці вони ховалися на лікарняних, і от в січні місяці почали активно проводити з ними роботу, вони зрозуміли і написали рапорти на звільнення”, — розповів “Слідству.Інфо” Василик.

Нагадаємо, три місяці тому журналісти  Слідство.Інфо оприлюднили фільм-розслідування «Тюрма можливостей» – про корупцію за ґратами в Одесі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *