“СТОП press ФОП”: Одеські підприємці страйкували проти політики Зеленського

Мітинг у рамках Всеукраїнської акції “СТОП press ФОП” відбувся о 10:00 біля Одеської облдержадміністрації. Організувала акцію “Всеукраїнська професійна асоціація підприємців”, за їхніми даними на протест вийшли близько 400 підприємців. 

Представники малого бізнесу Одеси мітингували проти законів № 128 “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” та № 129 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг”, які Верховна Рада України ухвалила 20 жовтня 2019 року, та закону №367 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду”.

Закони зобов’язують підприємців використовувати касові апарати, вводять електронний чек, грошову винагороду для покупців і штрафи для бізнесу. Учасники акції вимагали скасування дії цих законів.

З 1 січня 2021 року абсолютно всі види діяльності, які зареєстровані, як ФОП, мають поставити собі касові апарати. Навіть викладач, який через інтернет викладає англійську вашій дитині, він має поставити касовий апарат. Вдумайтесь у безглуздість цієї норми. І все одразу стане зрозуміло,” — розповів представник “Всеукраїнської професійної асоціації підприємців” Борис Емельдеш.

Згідно із законом № 367 при ненаданні сертифікату якості товару, штрафи можуть сягати близько 300 тисяч гривень.

Акція “СТОП press ФОП” одночасно пройшла у 25 містах України: Києві, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі та інших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *