“Сонцем всередину” або як за допомогою вікон зберегти молодість?

Вчені довели: якщо людина тривалий час перебуває під дією сонячних променів, у неї знижується тиск, мінімізується ризик виникнення інсульту і інфаркту. Сонце є відмінним антидепресантом, виробляючи в організмі людини “гормон щастя”, – серотонін.

Сонячні промені володіють омолоджуючим і антибактеріальним ефектом (звичайно, за умови розумного їх використання). Ось чому так важливо, щоб дім чи квартира були наповнені не тільки свіжим повітрям, а й сонячним світлом.

інсоляціяВ архітектурі існує окремий термін “інсоляція”. Він перекладається з латини як “сонцем досередини”. Інсоляція – це оптимальний ступінь освітлення на добу. Прямі промені сонця мають потрапляти до кімнати не менш як 2,5 години на день. Наповнювати її світлом і радістю. Такаа інсоляція – один з базових принципів забудови житлового комплексу “Розенталь”. Того еко-містечка, яке всього за 2 кілометри від Одеси, про яке ми вже розповідали. Його зводить будівельна компанія “Руніком девелопмен”, одна з засновниць відомого ЖК “Райдужний”.

В багатьох сучасних новоудовах жителі замість сонця бачать тільки стіни і балкони сусідів. Високі ціни на землю позбавляють світла й повітря навіть елітні будинки біля моря. Натомість тут, в Розенталі, панорамні вікна терас і розташування будівель дозволяють сонячним променям проникати до найвіддаленіших куточків будинку. До того ж, висота житлових приміщень в “Розенталі” сягає 7 поверхів. Будинки не закривають небо, не нависають над головою бетонною скибою, а перевага сонячного світла створює затишну, здорову атмосферу по всій території еко-містечка.інсоляція

Уявіть собі, що вранці ви прокидаєтесь не від того, що за вікном вчуваються крики сусідів або рев автівок, а від того, що вас голубить по щоці лагідний промінь сонця. А замість старих стін у вікно заглядає небо. Такий початок дня створює відмінний настрій і налаштовує на позитив. А якщо продовжити ранок за чашкою кави на власній терасі, залитою сонячним світлом, то… ось воно, щастя!

До речі, панорамні вікна терас є своєрідною візитівкою ЖК Розенталь. Вони не тільки надають новому будинку повітряності, але й, як ми з’ясували, позитивно впливають на здоров’я його мешканців.

Хочете надовго залишатися молодим і здоровим – живіть там, де багато сонця.

 

інсоляціяАвторка – Олена Саніна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *