Нема безпеки – нема навчання: в Овідіопольському районі вимушено закриють 4 школи

Проблема порушення норм протипожежної безпеки в закладах освіти, дошкільних закладах, установах Овідіопольського району залишається критичною. Школи в селах Мар’янівка, Калаглія та дві школи (гімназія і НВК) у Великодолинському вимушено припинять освітній процес.

Про це повідомила Овідіопольська РДА на офіційній сторінці.

Про це стало відомо після наради в.о. голови районної державної адміністрації Ігора Ільченка з працівниками ДСНС, директорами загальноосвітніх шкіл, управлінням освіти, культури і спорту.

Справа в тому, що згідно з перевірками, кілька закладів освіти району отримали судові рішення про закриття у зв’язку з порушенням норм протипожежної безпеки. По цим закладам виготовлені проектно-кошторисні документи та експертизи. За попередніми підрахунками, на приведення однієї школи до норм протипожежної безпеки необхідно 2-3 млн грн.

Таких коштів у бюджеті Овідіопольського району немає. Самостійно вирішити дану проблему неможливо. Тому на нараді було вирішено закрити та припинити навчальний процес у Мар’янівській та Калаглійській ЗОШ, Великодолинському НВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія” та Великодолинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 з 16 грудня” – йдеться у повідомленні.

Як повідомив в.о. голови Овідіопольської ОДА Ігор Ільченко, передчасні канікули розпочнуться для 2 тисяч школярів Овідіопольського району, які не зможуть відвідувати навчальні заклади.

В нашій країні не має функціонувати переважна більшість закладів освіти, охорони здоров’я або будь-які інші заклади масового перебування людей! Адже жоден подібний заклад не відповідає всім протипожежним нормам. Жоден! Ми у спадок отримали велику кількість об’єктів, які побудовано понад 40-50-60 років тому. Привести ці будівлі до ладу коштуватиме значно більше, ніж побудувати нові. Але коштів на це бюджетами не виділяється”, – написав службовець на своїй сторінці у Фейсбук.

Як повідомив кореспондент СИЛИ ГРОМАД, школи, де припиняється освітній процес, не відносяться до вже створених громад на території Овідіопольського району,-  Авангардівської та Таїровської, які самостійно розпоряджаються своїм бюджетом і знаходять кошти на виправлення ситуації, пов’язаної з встановленням протипожежного обладнання.

Вказані 4 школи підпорядковуються відділу освіти Овідіопольської РДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *