Новий артилерійський катер ВМС назвали на честь рідного міста загиблого морпіха Кондратюка

5 грудня, в Одесі, відбулася церемонія присвоєння назви новозбудованому для Військово-Морських Сил ЗС України малому броньованому артилерійському катеру. Враховуючи клопотання територіальних громад, катер проекту 58155 отримав назву – «Костопіль».

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони.

Захід проходив під керівництвом командувача Військово-Морських Сил ЗС України адмірала Ігоря Воронченка та участі представників Командування ВМС ЗС України, морського командування, міського голови Кастополя, представників правління ПАО “Завод “Кузня на Рибальському”, ветеранів, волонтерів та особового складу екіпажів кораблів.

Костопіль” – це назва українського міста, де народився і виріс наш побратим – Олексій Кондратюк, морський піхотинець, який загинув в бою 17 березня 2017 року в районі с. Водяне Донецької області. “Костопіль” – так іменуватиметься сьомий броньований артилерійський катер, який продовжить справу “Вірного завжди” героя, морського піхотинця – боронитиме Батьківщину з морського напрямку, – зазначив командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко.

Також очільник національного флоту висловив свою вдячність волонтерам та громадським активістам за щиру підтримку і допомогу у розбудові ВМС ЗС України та у знак подяки нагородив їх грамотами і почесними відзнаками. Нагороди отримали військовослужбовці ВМС ЗС України, які проявили високий професіоналізм під час виконання завдань за призначенням.

Вже найближчим часом на малий броньований артилерійський катер «Костопіль» чекає низка державних випробувань, за результатами яких, його буде включено до складу Військово-Морських Сил ЗС України, де український катер розпочне свій бойовий шлях у справі захисту незалежності та територіальної цілісності нашої держави.

ВІДЕО – Міністерство Оборони України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *