Кілійські школярі беруть участь в олімпіадах

Мегамозок, Ботан, Башка, Професор … Як тільки не називають в школі друзі своїх успішних однокласників?! Листопад-грудень – це їхній час, час олімпіад, коли розумні, нестандартно мислячі діти демонструють свої знання.

З 30 листопада по 1 грудня в Кілійському ліцеї № 3 пройшли предметні олімпіади з української мови-літератури, інформаційних технологій серед школярів 8-11 класів навчальних закладів Кілійської ОТГ.

«Кожному учневі був виданий перелік індивідуальних завдань із зазначенням кількості балів за правильні відповіді. На роботу передбачено три години. Добре написати олімпіаду можна за рахунок кругозору, загальної ерудиції», – розповіла методистка відділу освіти та молодіжної політики Кілійської міськради Олена Барладян, кураторка олімпіади з гуманітарної дисципліни.

В цьому році, наприклад, для 8 класу пропонувалося написання есе «Найкращі моменти життя» з використанням дієприслівникових зворотів, «Давня казка» Лесі Українки, трактування фразеологізмів: «комар носа не підточить, танцювати під чужу дудку» та інше. Серед школярів приємно було побачити обдарованих дітей, яких знає чи не вся Кілійська громада – учня 9 класу Євгенія Нєдєльчева, 11-класницю Ауріку Соломаху. На їхню думку, олімпіади вчать зосередженості і дають навички самонавчання. І якщо «лірики» головною мотивацією називають додаткові знання для здачі ЗНО, вміння організувати свої думки в будь-яких ситуаціях, то «інформатики» на перший план виводять інтерес: їм цікаво вирішувати нестандартні завдання.

«Я тут, щоб довести собі, що чогось вартий, що розбираюся краще багатьох в справі, яка мені подобається» – сказав один з учасників олімпіади.

Так чи інакше, основна думка, яку варто молоді з усього цього винести, полягає в тому, що предметні олімпіади – це можливість розвивати мозок і полегшити вступ до Вишу.

Авторка  – Наталія Журьян

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *