Будівлі колишніх дитсадків Одеси використовуються не за призначенням

Дефіцит місць в дитсадках Одеси налічує 3 тисячі. Таку інформацію повідомила керівниця департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневич. У планах мерії – варіант збільшити кількість закладів для дітей за рахунок приміщень старих дитсадків, які перебувають зараз у приватній власності.

«Мова йде про ті садки, які відносились до певних відомств і були передані у приватні руки. Ми не маємо права втручатися у приватний бізнес і розповідати, що робити їм із приміщеннями, але згідно з законодавством України дитячий садок не може бути перепрофільований ні під що інше, окрім дитячого закладу. Це має бути дошкільний заклад, який може мати і приватну форму власності. Інше питання, що люди, які придбали ці будівлі раніше, не виконують умови. На це мають увагу звернути правоооронні органи.”, – повідомила Олена Буйневич.

За її словами, п’ять дитсадків зараз перебувають під загрозою перепрофілювання. Мова йде про садок № 36, який сьогодні належить “Укртелекому”, а також садки № 105, 130, 285, 227. Ще 20 приміщень займають державні заклади, – такі як поліція, Київський райсуд, управління соціального захисту. Вони здані в оренду, і депарамент освіти відстежує, коли вичерпається термін оренди, щоб перемістити відомства. Також буде продовжена робота з виведення з тіні дитячих садків.

На сьогодні в Одесі працює 129 дитячих садків, більшість з яких переповнені. Для порівняння: у 1992 році їх налічувалося 175.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *