Татарбунарська ОТГ об’єднається з Борисівкою, Глибоким та Нерушаєм

Жителі міста Татарбунари підтримали проект рішення Татарбунарської міської ради «Про добровільне об`єднання територіальних громад”.

Громадські слухання відбулися 22 листопада, повідомляє кореспондент СИЛИ ГРОМАД.

Більшість жителів дали згоду на об’єднання міста Татарбунари з прилеглими сільськими радами.
Згідно з проектом рішення, Татарбунари мають об`єднатися з населеними пунктами Борисівка, Глибоке та Нерушай в Татарбунарську міську територіальну громаду з адміністративним центром у місті Татарбунари.

Тим часом, у новому проекті перспективного плану формування ОТГ Одеської області пропонується інша, більш розширена конфігурація. До новоствореної об’днаної громади мали б увійти також села Дмитрівка, Спаське, Струмок, Глибоке та Білолісся.

Як повідомила секретар і депутат Татарбунарської міськради Оксана Жаран, міська рада створила робочу групу, яка протягом вересня-жовтня побувала в усіх сільських радах району, що не увійшли до вже створених раніше ОТГ.

Так, депутати Білоліської сільської ради надіслали відповідь про відхилення пропозиції Татарбунарської міської ради про об’єднання, так як вважають, що це “не сприятиме соціально-економічному розвитку Білолісся”.

Всі сільські ради, вони переймаються тим, що фінансові всі надходження будуть іти тільки в місто Татарбунари. Це хибна думка, неправильна позиція. Але такі самі рішення, супровідні листи ми надсилали і в Дмитрівку, і в інші села. Але деякі села проігнорували те, що в законний термін мають нам надіслати відповіді“, – доповіла татарбунарцям Оксана Жаран.

Учасники зібрання скаржилися на брак часу, – мовляв, вони навіть не знали, що новий голова Одеської облдержадміністрації вимагатиме термінового об’єднання громад, і до завершення процесу утворення ОТГ вже залишилося менше місяця. Між тим, реформа децентралізації стартувала в Україні  2015 року, тому для самовизначення органи місцевого самоврядування мали цілих 5 років.

Нагадаємо: в Татарбунарському районі за цей час було створено дві об’єднані громади – Лиманська та Тузлівська ОТГ.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *