Напередодні зими: як живе курорт Катранка? ФОТО

Катранка спокійно готується до зимової сплячки.  Дбайливі господарі позамикали вікна й двері дачних будиночків і баз відпочинку, позливали воду з усіх ємностей, щоби мороз не нашкодив, доручили охоронцям берегти майно. Лише де-не-де у цьому курортному селищі працюють будівельники, чути людські голоси та звуки інструментів.

Для жителя великого міста тут все видається дивним та цікавим: комиші на території рекреаційної зони біля затишних будиночків, останні осінні квіточки, цілюще повітря, гарна ясна днина пізньої осені. Після бурхливого мегаполісу так хочеться доторкнутися до запізнілих листочків на деревах, до пухнастих кульбабок, які раптом перед зимою вирішили порадувати своїми сонячними промінчиками…

«Чому тут ніхто не живе взимку? – питає мене колега-одеситка. – Адже тут так затишно, ось будинки такі добротні стоять: живи і радій!»

Складно одразу пояснити, що Катранка – всього лиш тимчасовий прихисток для відпочивальників на літній період. Тут немає постійних мешканців, і на зимовий період все завмирає. Тут – край землі, далі – тільки море. Звідси дуже далеко до цивілізації, до найближчого села Лиман – приблизно 5 кілометрів. Невелика кількість населення, відсутність регулярного пасажирського сполучення не сприяють заселенню сюди людей на постійне проживання. Саме ці фактори сприяють збереженню дикої природи, і приваблюють городян до напівдиких райських куточків нашого узбережжя.

Катранка

Катранка

І все ж таки цивілізація потихеньку заселяється і тут. На Катранці відбуваються зміни. Ось, наприклад, по всій території прокладено новенькі тротуари, і під час дощу можна спокійно проходити аж до пляжної коси, не загрузаючи в багнюці. Вечірньої пори тут сяють новенькі енергозберігаючі LED-ліхтарі. Майже біля кожної бази відпочинку стоять нові лавочки, поряд – урни для сміття. Дороги майже по всьому курорту профільовані. Сучасні будиночки гармонійно вписуються у ландшафт прибережної території. Гарно, спокійно, затишно і тихо. Тут і в період літнього сезону не дуже гамірно. Чудове місце для сімейного відпочинку.

Катранка

Катранка

Як повідомив голова Лиманської сільської ради Василь Резніченко, до наступного року планується впорядкувати місцевий базарчик, налагодити збір побутових відходів, озеленити територію рекреації, продовжити профілізацію доріг по селищу. Василь Іванович щиро сподівається на співпрацю та підтримку місцевих підприємців:

Курорт Катранка – це перевага нашої громади. На цій території  розташовано 62 бази відпочинку та 4 дачних кооперативи, вони дають надходження до бюджету. Тому депутатський корпус і виконком і я, всі зусилля докладаємо до його розвитку. Цього року інфраструктурна субвенція, яка надійшла на Лиманську об’єднану громаду, була направлена саме на курорт Катранка. Це тротуарне покриття, понад 3200 квадратних метрів, нове освітлення, зручні лавки, загальний благоустрій. Робимо все можливе, щоб наступного року до нас приїхало більше туристів“, – розповів Василь Резніченко.

Зараз Катранка облаштовується відпочивати. До наступного тепла. До літа.

Авторка – Вікторія Алєксєєнко

Василь Резніченко

Катранка

КатранкаКатранка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Катранка

КатранкаКатранка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *