Одеса увійшла до Мережі креативних міст ЮНЕСКО

Про це повідомляється на сайті ЮНЕСКО.

30 жовтня 2019 року генеральним директором ЮНЕСКО Одрі Азулай 66 міст було визначено креативними містами ЮНЕСКО”, – йдеться в повідомленні.

У переліку Одеса визначена як місто літератури. Наразі Мережа включає 246 міст. Як повідомляв Укрінформ, у 2015 році містом літератури ЮНЕСКО став Львів.

Мережа креативних міст ЮНЕСКО (UNESCO Creative Cities Network) створена 2004 року для сприяння співпраці з містами, які визначили креативність як стратегічний фактор для свого сталого розвитку.

Приєднуючись до Мережі, міста зобов’язуються ділитися своїми найкращими практиками та розвивати партнерські стосунки з громадським та приватним секторами, а також громадянським суспільством.

Місто-претендент може визначити своїм пріоритетом одну з семи креативних сфер: народні ремесла, медіаарт, кіно, дизайн, гастрономію, літературу або музику.

Мережа креативних міст – привілейований партнер ЮНЕСКО як рефлексійна платформа про роль творчості у сталому розвитку, а також як ініціатор інновацій, зокрема для виконання Програми сталого розвитку до 2030 р., укладеної світовими лідерами на саміті ООН у вересні 2015-го

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *