Тютюнову фірму одеських олігархів оштрафували на 3,4 мільярди гривень

Антимонопольний комітет України оштрафував кілька тютюнових компаній на 6,5 мільярда гривень. Про це повідомили на офіційному сайті АКУ.

Штраф наклали на компанії «Філіп Моріс», «Джей Ті Інтернешнл Україна», «Імперіал Тобакко Продакшн Україна», «Бритіш Американ Тобакко Сейлз Енд Маркетинг Україна» та дистриб’ютора «Тедіс Україна».

Як зазначили у комітеті, причиною санкцій стало узгодження цими компаніями своїх дій та порушення умов чесної економічної конкуренції.

«Зібраними у справі доказами доведено, що поведінка цих компаній була погодженою, а результатом співпраці з єдиним і спільним для всіх виробників дистриб’ютором на ринку первинного продажу сигарет стало створення і підтримання штучних бар’єрів, що перешкоджали виходу на ринок інших суб’єктів господарювання. На практиці порушники встановили такі умови для укладання договорів з іншими, окрім «Тедіс», потенційними дистриб’юторами, які просто унеможливили їх появу на цьому ринку», – мовиться у повідомлені.

У Антимонопольному комітеті нагадали, що «Тедіс» вже визнавали монополістом і у 2016 році оштрафували на 430 мільйонів гривень за порушення умов конкуренції.

Цього разу з загальної суми штафу на «Тедіс Україна» припадає 3,4 мільярда гривень. Це рекордний штраф в історії Одеси і України.  Власниками компанії «Тедіс Україна» називають одеських олігархів Бориса Кауфмана і Олександра Грановського.

One thought on “Тютюнову фірму одеських олігархів оштрафували на 3,4 мільярди гривень

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *