Неприбуткові: на Одещині збираються закрити три залізничні станції

«Укрзалізниця» може закрити вантажні залізничні станції «Дзінілор» Кілійського району, а також «Березівка» і «Раухівка» Березівського району. Офіційна причина – зниження вантажопотоку.

За інформацією керівників залізничних станцій, з липня 2019 року було введено додатковий збір – 7 тис. грн за кожен вагон. Це призвело до того, що місцеві аграрії стали менше возити продукції залізницею і переключилися на автотранспорт. Вантажопотік коліями знизився, через що «Укрзалізниця» і має намір їх закрити.

Минулого тижня в Кілійській РДА відбулася робоча нарада, на якій обговорили проблеми залізничного транспорту. Районні чиновники, сільська влада і підприємці, які мають виробничі потужності і використовують залізничні колії станції Дзінілор, шукають шляхи вирішення питання подальшого функціонування даної станції.

За результатами робочої зустрічі прийнято рішення зробити відповідний запит в ОП «Одеська об’єднана дирекція залізничних перевезень» АТ «Укрзалізниця» з обгрунтування суми збитковості. Керівникам підприємств запропоновано надати письмові економічні розрахунки необхідності функціонування залізничних колій для їх господарської діяльності.

Очільники сіл Старі Трояни і Приозерне мають у себе провести аналіз пасажиропотоку жителів сіл через станцію Дзінілор. Старотроянівській сільраді запропоновано розглянути можливість зниження податкового навантаження місцевих податків для ВП «Одеська об’єднана дирекція залізничних перевезень». Відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури доручено узагальнити пропозиції причетних осіб та надати пропозиції щодо подальшого вирішення питання функціонування станції Дзінілор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *