“Укртрансбезпека” неефективно використовує гроші платників податків – Одеська ОДА

Представників “Укртрансбезпеки” не бачили на місці страшної аварії в Прилиманському, де загинуло 9 людей. Хоча вони мали б там бути, – наполягає в.о. голови Одеської ОДА Світлана Шаталова.

Очільниця області переконана, що державна структура, покликана якісно діяти на українських дорогах для безпеки громадян, фактично не здійснює своїх повноважень. Натомість “обілечує” важковиків, замість того щоб зважувати на вагових комплексах для дотримання вагового контролю, і не має чіткої стратегії, – як і керівника.

Вже третього керівника “Укртрансбезпеки” поміняли, зараз взагалі нікого нема. А в нас ДТП з пасажирським транспортом. Я запитую їх на засіданні: а де були виви? А в нас так вийшло: всі мені доповідають, голова райадміністрації чергував до пізнього вечора, поки слідчі дії були, вже забрали вантажівку, організували надання психологічної допомоги, чергувала швидка, тому що люди плакали, родичі шукали загиблих, тобто треба було скоординувати, заспокоїти. дати медичну допомогу. Вони кажуть – ми не бачили там нікого з “Укртрансбезпеки”. Служба автомобільних доріг кажуть – не було там спеціалістів з “Укртрансбезпеки”. І виступає заступник керівника і каже, був головний спеціаліст. Але його в очі ніхто не бачив”, – повідомила Світлана Шаталова.

Крім того, на території Одеської області є 26 майданчиків для габаритно-вагового контролю, які обслуговує “Укртрансбезпека”. Додатково за кошти області були закуплені мобільні вагові комплекси, з необхідним обладнанням. Однак, його відомство чомусь не використовує, пояснюючи обласній владі, що нібито не вистачає працівників. А тим часом перевантажений транспорт продовжує розбивати одеські дороги.

Беріть і робіть. Сьогодні ви в Любашівці, завтра ви в Березівці, зробіть свй графік як і де ви їздите, встнаовіть декілька разів у незвичному місці ваги, забезпечте роботу. Я вже сомилася говорити, Затока і Паланка, і звідти, і звідти йдуть автомашини. Скоро з таким темпами у нас і Одеса-Рені зруйнується, дорога, яку ми зводили з колосальними затратами”, – сказала в.о. голови Одеської ОДА.

Про складну ситуацію Світлана Шаталова доповідала президенту Зеленському під час зустрічі, яка відбулася на території Одеського морського порту 16 липня 2019 року. Однак відтоді центральний орган виконавчої влади, який існує на гроші платників податків, не змінив свої підходи до роботи, а його представники на дорогах Одещини продовжують встановлювати “такси” для важковиків та ігнорувати цілу низку проблем, пов”язаних з безпекою громадян.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *