«Осетрова варта» стартувала у місті Вилкове

В рамках реалізації проекту LIFE по збереженню осетрових риб «Життя дунайських осетрових» під патронатом WWF ( Всесвітнього Фонду дикої природи) 23 червня в Вилково стартував третій етап програми «Осетрова варта».
З 23 червня по 4 липня співробітники Одеського рибоохоронного патруля спільно з волонтерами, представниками Дунайського біосферного заповідника, Державної прикордонної служби, Чорноморським рибоохоронним патрулем та іншими учасниками досліджують міграцію осетрових видів риб методом тралення і проводять рибоохоронні заходи.
«Проект LIFE по збереженню осетрових риб «Життя дунайських осетрових» є важливим заходом щодо захисту осетрових видів риб в річці Дунай і на інших водних об’єктах України. Як показала практика, реалізація проекту сприяє підвищенню обізнаності громадськості в питаннях охорони осетрових», – зазначила заступниця начальника управління – начальник відділу іхтіології та регулювання рибальства Держрибагентства в Одеській області Ірина Гайдашенко.
Співробітники Одеського рибоохоронної патруля під час зустрічі розповіли волонтерам і громадськості про свої обов’язки і рибоохоронної роботи. Особливу увагу звернули на охорону осетрових видів риб.
Також в рамках проекту відбувся рибоохоронний рейд.
Авторка – Ганна Сокіл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *