Врятувати фортецю: стіна стародавньої Тіри висить над лиманом

У Білгороді-Дністровському продовжуються протиаварійні роботи на північній стіні Аккерманської фортеці, незважаючи на наявний борг перед підрядником.

Про це під час сесії Білгород-Дністровської міськради повідомив в.о. керівника КП «Фортеця» Олександр Морозов.

«Сьогодні перед «Будовою», це фірма, яка проводить першочергові протиаварійні роботи, є борг біля 500-600 тисяч гривень. І цих грошей сьогодні було б достатньо, щоб першочергові протиаварійні роботи продовжувались, і північна стіна сьогодні б не висіла в повітрі, а продовжували б її реставрувати. Вони сьогодні, за моєю ініціативою, продовжили роботи, працюють, я думаю, що в найближчий час обласна рада виділить кошти і все буде добре. Ми цю стіну врятуємо», – розповів Олександр Володимирович.

Також керівник КП «Фортеця» дорікнув міському голові Аллі Гінак, що у 2018 році за її ініціативою частина коштів з обласного бюджету, які передбачались для проведення відновлювальних робіт, були зняті та передані на фінансування капітального ремонту вулиці Тимчишина в Білгороді-Дністровському.  Однак очільниця міста зазначила, що кошти з протиаварійних робіт в фортеці були зняті у зв’язку з тим, що їх не встигали освоїти до кінця року.

Нагадаємо, 21 травня в Білгороді-Дністровському відновились першочергові протиаварійні роботи на північній стіні Аккерманської фортеці. У лютому 2019 року всі роботи були призупинені у зв’язку з погодними умовами. За той час вдалося закінчити роботи на найбільш небезпечної частини стіни. Всього планується збудувати більше 80 укріплювальних конструкцій, які не дадуть північній стіні нахилятися в бік Дністровського лиману.

Автор – Роман Петровський

2 thoughts on “Врятувати фортецю: стіна стародавньої Тіри висить над лиманом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *