На пляжах Южного доведеться платити за відпочинок

В Южненській міськраді, в рамках апаратної наради, обговорили ряд питань, що стосуються відпочинку на пляжі. Так, стало відомо, що використання душових кабінок в місті стане платним. Про це пише місцеве інтернет-видання yuzhny.info.

Бюджет сьогодні витрачає десятки тисяч гривень на відпочиваючих. Це неправильно. У нас безкоштовний пляж. Коли люди йдуть на платний, там входить в послугу і використання води, а у нас йдуть відпочиваючі і ніде нічого не платять, а за споживану воду ми розплачуємося бюджетними коштами. Це гроші, які платять мешканці нашого міста. Уявіть собі, якщо у нас відпочиває 80-100 тисяч туристів і кожен приймає душ, це ж скільки кубів води потрібно використовувати (але ж вода питна, за яку місто платить “Южводоканалу” великі гроші). Ми вже вийшли на такий рівень, коли бюджет не повинен витрачати кошти на туристів, а навпаки”, – заявив Володимир Новацький, очільник Южного.

Южненський міський голова доручив спільно відпрацювати механізм реалізації озвученої ним пропозиції керівництву КП “Екосервіс”, КП “Южводоканал” та управлінню економіки. Планується, що в подальшому мають бути встановлені лічильники на воду і введена певна плата за використання душових кабінок.

Варто зазначити, що місто виділило майже 150 тисяч гривень на утримання пляжно-паркової зони. Крім того, в планах отримати понад 80 тисяч гривень у вигляді пайової плати від працюючих там підприємців.

One thought on “На пляжах Южного доведеться платити за відпочинок

  1. Важко сказати чи варто робити вхід на пляж платним. Звичайно ці гроші можуть піти на розвиток інфраструктури, але ми цього не дізнаємося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *