В Рені презентували збірку віршів місцевих авторів «Дунайська ліра»

У Ренійській центральній районній бібліотеці відбулася презентація збірки віршів місцевих авторів «Дунайська ліра». Презентація була приурочена до Всесвітнього дня книги і авторського права.

До збірки увійшли твори Євгена Ломова, Юрія Олиниченко і Наталії Петренко. Для того, щоб привітати їх з виходом книги, в читацькій залі зібралися самодіяльні поети і просто любителі літературної творчості. Почесними гостями презентації стали міський голова Рені Ігор Плехов і перший голова Ренійського поетичного клубу «Джерела» Марина Копані, яка нині проживає в Ізмаїлі.

Відкриваючи зустріч, завідуюча відділом обслуговування районної бібліотеки Валентина Осадча нагадала, що «Дунайська ліра» – це чергове видання в рамках міжнародного проекту, який, зокрема, покликаний популяризувати за кордоном поезію і прозу авторів Бессарабії.

«Книга видана в Канаді, в місті Торонто, і налічує в цілому 750 сторінок. До збірки увійшли твори одеських, ізмаїльських, Ренійський і кілійських поетів. Що стосується Євгена Ломова, Юрія Олиниченко і Наталії Петренко, то, за умовами проекту, вони змогли надрукувати свої твори окремою збіркою – за електронним макетом основного видання», – розповіла Валентина Осадча.

«Хрещеною мамою» цієї книги Валентина Павлівна назвала Марину Копані: дізнавшись про проект в минулому році, Марина Федорівна в рекордно короткі терміни «мобілізувала» ренійських авторів і тим самим сприяла тому, щоб їхні вірші вчасно потрапили в канадське видавництво.

Під час презентації автори читали свої твори і відповідали на запитання запрошених.

Додамо, що на початку поточного року в рамках вищезгаданого проекту вийшло вже третє видання – «Дунайські сюжети». І, як повідомила Валентина Осадча, до виходу в світ готується четверта книга.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *