Винороби Одещини об’єдналися в асоціацію “Тарутине-Теруар”

Низка підприємств в сфері виноградарства і виробництва вина Одеської області оголосили про створення Асоціації “Тарутине-Теруар”.
Про це на своїй сторінці в мережі “Фейсбук” повідомив експерт проекту зі створення агро-екологічних кластерів в Одеській області Юрій Мельник.
Об’єднання виноградарів і виноробів відбулося в рамках проектів Європейського Союзу “Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні” і “Пілотне впровадження дій по створенню агро-екологічних кластерів для сталого розвитку в Одеській області” (за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини, а також німецького союзу з міжнародного співробітництва).
Пан Мельник відзначив, що це одна з перших офіційно зареєстрованих спеціалізованих асоціацій, створених для розвитку відповідної виноробної зони, а також захисту і просування місцевих географічних зазначень в сфері виноробства.
Раніше в Одеській області було складено перший в Україні кадастр виноградників, що містить повну інформацію про місце і площі насаджень, статус земельних ділянок, особливості грунту і мікроклімату, сорту винограду і про те, яке вино з нього виробляється.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *