У Білгороді-Дністровському для оплати боргів водоканалу “пожертвували” громадським бюджетом

Білгород-Дністровська міська рада вирішила виділити місцевому водоканалу 2 млн 470 тис. гривень для оплати боргів підприємства за електроенергію. Частину з цих коштів в розмірі 1,5 млн гривен «зняли» з фінансування бюджету участі міста на 2019 рік.

Таке рішення міська рада прийняла 28 березня, під час сесії.

«Постійна комісія з питань ЖКХ запропонувала виділити кошти за рахунок вільного залишку коштів в розмірі 970 тис. гривень для оплати спожитої електроенергії КП «Білгород-Дністровськводоканал». Кошти в сумі 1 млн 500 тис. гривень, виділені на видатки бюджету участі, перенаправити на оплату спожитої електроенергії КП «Білгород-Дністровськводоканал», – зачитала пропозицію перед голосуванням очільниця міськради Алла Гінак.

Гроші на фінансування громадського бюджету міста на 2019 рік намагатимуться знайти за результатами виконання бюджету міста за перше півріччя 2019 року.

Перед голосуванням виступив депутат Денис Кімінчіджі , який повідомив, що незважаючи на постійне фінансування водоканалу з міського бюджету, підприємство має значні борги. Станом на 1 січня 2019 року загальний борг комунального підприємства досяг цифри в 19 млн 950 тис. гривень. Крім того, депутат зажадав реакції міської влади на такий стан справ на підприємстві та притягненні до відповідальності його екс-керівника Олега Ісламгалієва за розкрадання коштів. Натомість міський голова Алла Гінак не надала відповіді депутату та запропонувала народному обранцю викласти усі свої питання у письмовому вигляді.

Нагадаємо, необхідність виділення коштів для погашення боргів водоканалу виникла із загрозою відключення комунального підприємства від електроенергії з 1 квітня.

Власних коштів для погашення боргу підприємство не має.

Автор – Роман Петровський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *