Яськівська ОТГ створила комфорт у сільраді і візьметься відремонтувати проблемний гуртожиток

19  березня відбулась сесія Яськівської сільської ради Біляївського району.

Серед питань, що розглядалися, місцеві депутати прийняли рішення про внесення змін до сільського бюджету та про затвердження проектно-кошторисних документації щодо реалізації проектів з розвитку інфраструктури сіл Яськівської ОТГ.

Також, депутатами була затверджена місцева програма підтримки Яськівської та Троїцької амбулаторій в структурі КНП “Біляївський районний центр первинної медико-санітарної допомоги. Одним з важливих рішень, яке затвердили народні обранці, було і рішення про прийняття до комунальної власності Яськівської сільської ради гуртожитку по вулиці Карла Маркса 20-а, що в селі Троїцьке.

Дане питання взяв під свій особистий контроль сільський голова Володимир Федорович Курко, адже це дозволить мешканцям гуртожитку вирішити багато побутових проблем. Пошуку шляхів розв’язання цього питання був присвячений спільний виїзд депутата районної ради Сергія Кузьмука у січні 2019 року до цього гуртожитку разом з Володимиром Федоровичем та депутатом Біляївської районної ради Степаном Бузаджи.

Хочеться відзначити те, що мене приємно вразила атмосфера та умови в яких працюють апарат та сільські депутати, розробляючи та приймаючи важливі рішення, які спрямовані на всебічний розвиток молодої Яськівської об’єднаної громади. У будівлі сільської ради створені комфортні умови для роботи виконавчого апарату, відділів ради, нещодавно створеного управління освіти та депутатського корпусу. Якісно відремонтовані майже всі приміщення сільської ради. Для місцевого комунального підприємства поступово створюються умови щодо його ефективного функціонування. За рахунок інфраструктурної субвенції з державного бюджету для підприємства закуплено нову техніку”, – розповів Сергій Кузьмук.

Очільник Яськівської ОТГ Володимир Курко разом з депутатським корпусом постійно шукають резерви для збільшення надходжень до місцевого бюджету. Під час сесії була затверджена низка питань, які стосуються використання земель та водного фонду, прийнято рішення про затвердження ставки туристичного збору.

Наприкінці сесії секретар сільської ради Ігор Пукас проінформував присутніх про затвердження обласною радою гербу Яськівської ОТГ. Після сесії голова та секретар сільської ради показали мені відремонтовані приміщення сільської ради та обладнання робочих місць працівників апарату ради, а також ознайомили мене з роботою місцевого комунального підприємства.

Звернтає на себе увагу і той факт, що у сільській раді поряд з досвідченими фахівцями працюють молоді перспективні спеціалісти, а це означає що Володимир Курко приділяє велику увагу кадровій політиці.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *