Кілійські школярі склали пробне ЗНО

Минулої суботи на базі Кілійської загальної школи №4 – гімназія відбулося пробне ЗНО з української мови та літератури.

Усі зареєстровані учні і випускники попередніх років прийшли раніше аби не запізнитися: руках паспорт, запрошення, квитанція про оплату. Помічник відповідального за пункт пробного тестування Владислав Татару перевіряв необхідні документи.

Опікувався організацією проведення пробного тестування начальник відділу освіти та молодіжної політики Кілійської міської ради Сергій Мергут, який безпосередньо до початку пробного ЗНО переконався у готовності до процедури.

Пункт тестування, визначений регіональним центром оцінювання якості освіти, був повністю підготовлений до проведення пробної сесії. Для організації було залучено освітян, які пройшли відповідну сертифікацію.

Кожен етап сесії, від подачі документів, перевірки аудиторій, жеребкування інструкторів, офіційного відкриття контейнера з пакетами завдань, до безпосередньої перевірки знань, відповідав усім правилам та вимогам ЗНО. Процедура максимально наближена до проведення основного ЗНО та відповідає усім вимогам програм ЗНО-2019. Це чудова можливість для майбутніх абітурієнтів оцінити свій рівень знань за предметами та краще підготуватися до тестування. Отриманий досвід допоможе учасникам впевненіше почуватися під час основної сесії.

Відзначимо, що участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні є платною послугою. У підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання учні мають можливість скористатися також безкоштовною онлайн-платформою BeSmart. У ній розміщені 2 000 уроків і 20 000 тестів від провідних освітян. Щоденно та за індивідуальним графіком їх можуть використовувати в різних регіонах України.

Склали тести у пробному ЗНО 206 кілійців: одинадцятикласники закладів загальної середньої освіти Вилківської міської ОТГ, Кілійської міської ОТГ, Кілійського району та випускники минулих років.

Зазначимо, кожен зареєстрований учень зможе пройти пробне ЗНО ще 23 березня – з одного з предметів за вибором (математика, біологія, історія України, географія, хімія, англійська, іспанська, німецька чи французька мови).

Участь у пробному ЗНО не є обов’язковою, кожен випускник може пройти тестування за власним бажанням. Його результати не зараховуються як оцінки за державну підсумкову атестацію та не впливають на конкурсний бал під час вступу.

Автор – Ганна СОКІЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *