Жителі Одещини знають, як жити краще: 2 тисячі пропозицій для влади

В Одеській області завершився перший етап формування перспективних планів розвитку громад на 2019-2021 роки. До них подано більше 2000 пропозицій від громадськості, вчених, представників бізнесу.

Про це під час прес-конференції повідомила заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Шаталова.

«Разом з жителями ми сформували амбітний план розвитку на найближчі три роки. Цьому передувало масштабне обговорення в 450 населених пунктах. Зазначу, що третина отриманих пропозицій торкнулася ремонту доріг, решта – розвитку соціальної та виробничої інфраструктури. Ми їх опрацювали і тепер у вигляді карти-схеми бачимо цілком конкретні об’єкти і заходи. Їх реалізація має на меті прискорити соціально-економічний розвиток в кожній громаді», – заявила Світлана Шаталова.

Також під час прес-конференції було представлено брошуру, яка включає в себе звіт та опис основних перспективних об’єктів на 2019-2021 роки.

«Закликаю всіх без винятку ознайомитися з презентаційними матеріалами, щоб надати свої пропозиції або коментарі», – додала заступник голови Одеської ОДА Світлана Шаталова.

Відзначимо, що в листопаді у Києві відбулося засідання Ради регіонального розвитку за участю керівництва країни, на якому обговорювалися глобальні інфраструктурні проекти і плани розвитку України. Президент Петро Порошенко доручив регіональним лідерам розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, обговорити і прийняти їх на рівні громад.

На основі власних пріоритетів такий план сформували кожен район, місто і ОТГ. Результат спільної роботи – оновлена ​​дорожня карта розвитку всієї Одеської області, яка буде представлена ​​найближчим часом.

Як повідомляла СИЛА ГРОМАД, вже завтра, 2 березня, відбудеться Рада регіонального розвитку, яку відвідає Президент Петро Порошенко.

Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *