Українці хворіють на кір, бо дезінформовані – ЮНІСЕФ

Україна очолила список країн з найвищим рівнем захворюваності на кір. Про це повідомляє реліз Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Після нас, з великим відривом – Філліпіни, Бразилія, Ємен, Венесуела та інші держави.

Повідомляється, що кір в Україні досягла загрозливого рівня через антивакцинальну кампанію, в результаті чого люди відмовляються від профілактичних щеплень для запобігання потенційно смертельних хвороб.

За даними ЮНІСЕФ, Україна на першому місці з десятки країн, де в минулому році було зафіксовано найбільшу кількість випадків кору.

«Майже всі ці випадки можна запобігти, але при цьому діти все одно заражаються … Кір – це хвороба, але дуже часто реальної інфекцією є дезінформація, недовіру і недбалість”, – зазначила виконавчий директор ЮНІСЕФ Генрієтта Фор.

Фонд звертає увагу на те, що, за статистичними даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, в минулому році в Україні було 35120 випадків кору при 5 тисячах в 2017 році.

весело

Нагадаємо, Одеська область – серед лідерів в Україні, за кількістю хворих на кір. Найбільше хвроих з початку року – в Кілійському районі, зокрема в селі Шевченковому, де влада вдалася до протиепідемічних заходів, закривши на карантин школи й садочки.

Авор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *