Татарбунарцям роздали буклети Громадського центру правосуддя

Громадський центр правосуддя в Татарбунарах розпочав інформаційну кампанію серед мешканців.
Одним з головних підходів діяльності Громадського центру правосуддя в місті Татарбунари є безпосередній прямий контакт з місцевими жителями.
Як повідомляє прес-служба Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України», для максимального інформування жителів міста та району про послуги Центру, стартувала інформаційна кампанія.
Одним з елементів такої кампанії стало поширення інформаційних буклетів та проведення вуличного інформування з актуальних правових питань.
Зокрема, 22 та 27 лютого, представники Громадського центру правосуддя в місті Татарбунари, провели вуличне інформування жителів міста та району. Спочатку правники завітали до приміської автостанції, на якій мешканцям сіл Білолісся, Трапівка, Лиман, Новоселиця, Зарічне, Вишневе та Приморське роздали друковані інформаційні буклети щодо діяльності Центру та його контактів. Потім правники Центру завітали до місцевого ринку, пройшлись центральними вулицями міста та поширили інформаційні буклети серед містян.
Керівник Громадського центру правосуддя Леонід Семененко, спілкуючись з громадянами, надавав практичну інформацію про діяльність Центру, а також роз’яснення з актуальних для громади питань, зокрема, оренди земельних ділянок, реєстрацію будинків в сільській місцевості, отримання повторного свідоцтва про реєстрацію народження дитини.
Основними напрямками діяльності Центру є:
– діагностика проблем з доступом до правосуддя в місцевих громадах;
– координація і розвиток правової допомоги та адміністративних послуг;
– надання безоплатної правової допомоги вразливим групам;
– експертна, навчальна та інформаційна підтримка діяльності судових органів;
– про-активна просвітницька робота з місцевими мешканцями;
– впровадження медіації та миротворчого підходу.
Контакти Центру:
м. Татарбунари, вул. Центральна, буд. 50. Телефон – (048)443-21-24, електронна пошта tat_gzp@ukr.net.
Графік роботи: понеділок – п’ятниця, 9.00 – 16.00. Діяльність пілотного Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари здійснюється в рамках проекту «Ефективний доступ до правосуддя в місцевих громадах», який виконується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».
Громадський центр правосуддя в м. Татарбунари сприяє покращенню доступу місцевих мешканців до правосуддя, отримання правової допомоги й альтернативного вирішення спорів, підвищенню обізнаності щодо судочинства, а також сприяє розгортанню співпраці судів та установ юстиції з жителями громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *