До Визирської ОТГ хочуть увійти 12 дачних кооперативів

Бездоріжжя, похилені будинки, купи сміття, захаращені ділянки. Дачний масив межує з заможним селом Визирка, і це ще більше підкреслює непривабливий вигляд цього поселення. Тут розташовані 12 дачних кооперативів. Багато ділянок виставлено на продаж, але й тих дачників, які проживають у селищі цілий рік, теж достатньо, хоча водогін тут працює тільки влітку, відсутнє газопостачання, немає централізованого вивозу сміття та інших благ цивілізації.
дачний
Рятує Визирка, де є магазини, школа, дитячий садочок, автобусне сполучення з районним та обласним центрами і ті ж самі сміттєві баки.
На Визирську ОТГ, у жителів дач є велика надія, розповідає Тетяна, мешканка дачного кооперативу «Азот».
«З водою можливо питання вирішать, газ може проведуть, дороги допоможуть відремонтувати, щоб не ми скидалися, самі робили – нам допоможуть», – каже Тетяна.
Жителі дач і раніше просили приєднати їхні садові кооперативи до села. Зверталися з цим питанням до сільради і за юридичною допомогою до депутата обласної ради Олега Кутателадзе. Він розповів, що зараз, коли процес об’єднання сіл у Визирську ОТГ завершено, залишилося провести вибори сільського голови і місцевих депутатів, шансів стати законною частиною Визирки у жителів цих дач стало значно більше.
Олег проживає на постійній основі в дачному кооперативі «Азот» всього чотири роки, але вже встиг зіштовхнутися з усіма проблемами, з якими залишилися сам-на-сам більшість таких товариств.
“У нас масив не зареєстрований, хотілося б, щоб порядок був, а не тривало свавілля. Ось приїхали тут насмітили та й поїхали, а за порядком стежити нікому. Я голова цього масиву, важко боротися, важко розмовляти з людьми, багато людей цього не розуміють», – каже чоловік.
Нещодавно Олегу прийшло розпорядження від Визирської пожежної бригади звільнити дороги від гілок дерев і чагарників, які перешкоджають проїзду пожежної машини. І  разом з працівником охорони довелося проводити обрізку власноруч. Так як гроші на це збирають у членів кооперативу, які приїжджають сюди тільки влітку, праця стала довгою і невдячною. Олег теж сподівається, що кооператив «Азот» стане частиною Визирської громади.
«Багато ділянок занедбані, ми навіть не знаємо, хто господарі, немає кадастрових номерів. Якщо вкласти сюди гроші, можна дуже непогано розвиватися», – Олег, голова садово-дачного кооперативу «Азот».
За матеріалом lan.od.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *