Кілійська громада прийме в своє управління школи з 1 квітня

18 січня відбулося позачергове засідання сесії Кілійського міської ради. Порядок денний включав два питання, які стосувалися змін, внесених до міського бюджету на 2019 рік і в рішення «Про впорядкування діяльності виконавчого комітету Кілійської міської ради».
Доповідаючи з першого питання, заступник міського голови Наталія Чапраз зазначила, що внесення змін стосуються видаткової частини бюджету. 17 мільйонів 418 тисяч 500 грн передані з міського бюджету в районний на утримання шкіл Кілійської ОТГ. Як зазначив Кілійський міський голова Павло Бойченко, в першому кварталі шкільні установи ОТГ ще поки будуть фінансуватися з районного бюджету. А вже з другого кварталу запрацює нова система. З 1 квітня школи перейдуть в управління ОТГ, до того ж кожна з них стане окремою юридичною організацією. У кожної школи буде своя бухгалтерія.
Розгляд другого питання було продиктовано необхідністю законодавчо впорядкувати трудові питання роботи шевченківських і лісківських пожежних команд і будинків культури сіл Шевченкове, Ліски і Помазани – населених пунктів, які входять до складу Кілійської ОТГ. Оскільки пожежна команда в Шевченковому вже працювала, то вона продовжить свою діяльність у складі ОТГ. А ось питання організації роботи рятувальників в Лісках поки залишається відкритим. Однак Павло Іванович уже помітив, що до його вирішення буде залучено базове сільгосппідприємство, яке працює в селі. До того ж, за інформацією міського голови, на початку лютого очікується візит канадських партнерів-пожежних, які ознайомляться з роботою місцевих рятувальних команд і оснастять їх сучасним обладнанням.
Автор – Ганна СОКІЛ
Корреспонденты Нашевремя
Освячені

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *