Чи закриють школу Столярського в Одесі? (Відео)

Одеська міська влада не може допомогти музичній школі-інтернату імені Столярського придбати протипожежну систему, через відсутність якої прийнято рішення про тимчасове закриття навчального закладу. У місцевому бюджеті кошти на це не закладались.

Про це заявила директор міського департаменту культури і туризму Тетяна Маркова. Чиновниця пояснила, що школа підпорядковується Міністерству культури України, ним же фінансується, а фінансуваня у потрібному об’ємі там, скоріше за все, не знайдеться.

Критична ситуація з закриттям школи ім. Петра Столярського склалася після вердикту окружного адміністративного суду, який підтримав позов Державної служби з надзвичайних ситуацій, що вимагала призупинити роботу освітнього закладу, поки не будуть ліквідовані порушення пожежної безпеки.

Всього їх виявлено 32, а найкоштовніші пункти стосуються обладнання: навчальний заклад не оснащений системою автоматичної протипожежної сигналізації з виведенням сигналу на пульт цілодобового спостереження пожежної охорони, змонтованої ліцензованою організацією; не встановлена система оповіщення про пожежу і управління евакуації людей.

Тим часом, у школі порахували, що на виправлення ситуації потрібно близько 3 мільйони гривень. Керівництво закладу повідомило про ситуацію батьків учнів, які швидко “виклали” своє обурення у соцмережах, і закликали громадськість і ЗМІ протестувати проти закриття освітнього закладу.

Своєю чергою, місцева влада, за словами Тетяни Маркової, шукає можливостей для вирішеня питання. Мова йде про спрооби досягти мирової угоди зі ДСНС, аби робота навчального закладу не припинялась.

На сьогодні в освітньому закладі навчається 400 дітей.

Коментар: директор департаменту культури і туризму Одеської міськради Тетяна Маркова:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *