Хабарник у погонах: гроші з військового вимагав підполковник поліції

Одеський підрозділ військової прокуратури спільно зі співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ викрили під час скоєння злочину в.о. начальника сектору превенції Шевченківського відділу поліції Приморського відділення поліції в м. Одесі ГУ Нацполіції в Одеській області.

Встановлено, що підполковник поліції вимагав від громадянина Є. надати неправомірну вигоду в розмірі 300 доларів США за безперешкодну реалізацію підакцизних товарів на території Приморського району.

Крім того, за 4 000 доларів США пообіцяв “посприяти” у переведенні військовослужбовця строкової служби для подальшого проходження служби на території Одеської області.
Наприкінці грудня 2018 року вказаний підполковник одержав першу частину неправомірної вигоди у сумі 500 доларів США, передача якої проходила під контролем правоохоронців.
8 січня під час одержання хабаря на загальну суму 3 800 доларів США нечистого на руку поліцейського затримано правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.
Тривають слідчі дії. Військовою прокуратурою вказаній особі готується повідомлення про підозру у вчиненні корупційного злочину та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюється територіальним управлінням Державного Бюро Розслідувань, розташованим у місті Миколаєві. 

За інформацією прес-служби Військової прокуратури Південного регіону України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *