Літо в наметах: як в Тарутиному працює дитячий табір?

В рамках україно-німецького проєкту в селищі Тарутиному запрацював дитячий наметовий табір «Лісові канікули». Табір розташований на двох галявинах готельного комплексу «Бесарабський дім».
Проєкт з оздоровлення дітей був успішно випробуваний минулого літа. Відпочинок підліткам організувало Тарутинське німецько-культурне товариство «Бессарабський дім», керівник Світлана Крук, та благодійною організацією Ermstal Hilft з Німеччини, яка взяла на себе частину витрат.
Зараз в Тарутине відпочивають дві групи дітей, всього 57 ддівчаток та хлопців. Одна група – це діти залучені до оздоровлення в рамках роботи скаут-лідерів «Союзу одеських скаутів».
Друга група дітей, табір “Глорія”, приїхала зі своїм керівником Олександром Гросс з євангелічно-лютеранських громад Новоградківки та Петродолинського.
“Темою цього табору стало порівняння знайомих дітям героїв (Людина Павук, Бетмен, Халк та Капітан Америка) з реальними біблійними героями: Петром, Мойсеєм, Самсоном та Ісусом. Діти відкривали для себе важливі християнські істини та вчились бути героями в простих речах. Окрім біблійних занять тему також засвоювали через працю з тематичним зошитом, який був створений спеціально для табору”, – поділився пастир на своїй сторінці.
У «Лісових канікулах» діти чудово проводять час. Кожен день насичений і тематичний, не схожий на попередній. Два рази на день діти ходять на озеро, буруть участь в цікавих конкурсах, вечірніх посиденьках біля багаття та дискотеках. З дітьми працюють досвідчені вожаті та їх помічники. Харчування у оздоровчому таборі триразове з урахуванням індивідуальних особливостей.
Діти побували на екскурсіях в пожежній частині, а працівники відділення поліції провели з ними майстер-класи.
В гостях в наметовому таборі відпочинку побував Тарутинський селищний голова Сава Чернєв, він ознайомився з умовами перебування дітей, поспілкувався з одеськими скаут-лідерами та Олександром Гроссом. Селищний голова привітався з дітьми, пригостив їх морозивом та висловив сподівання, що діти гарно відпочинуть в Тарутине, і наступного року приїдуть сюди знову.
Тарутинеозеронамети

2 thoughts on “Літо в наметах: як в Тарутиному працює дитячий табір?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *