Любашівська громада вперше відзначила День Української Державності

28 липня 2022 року, в День Хрещення Київської Русі-України, наша держава вперше відзначила державне свято – День Української Державності, яке встановлено Указом Президента України № 423/2021 від 24 серпня 2021 року.
“День Української Державності відзначаємо в час жорстокої війни: на 155-й день війни рф проти України, але відзначаємо попри все, бо українців не зламати. Ми спираємось на понад тисячолітню історію українського державотворення, яке сягає своїм корінням часів заснування Києва та розквіту держави за часів Князя Володимира Великого”, – йдеться у повідомленні селищної ради.
З нагоди святкування у селищі Любашівка біля пам’ятника Т.Г. Шевченка відбувся урочистий мітинг, який розпочато з підняття Державного Прапора України. Також урочисті мітинги проведені в старостатах громади. Хвилиною мовчання вшанували всіх, хто загинув в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
З привітальним словом виступив Любашівський селищний голова Геннадій Павлов та вручив Подяки Любашівської селищної ради волонтерам, військовим, рятувальникам, медикам та іншим працівникам установ та організацій.
Після урочистого заходу присутні поклали квіти до пам’ятника Тараса Шевченка – борцеві за свободу і незалежність українського народу.
В заході взяли участь працівники селищної ради, комунальних установ, підприємств та організацій, депутати селищної ради, військові, медичні та педагогічні працівники, представники громадськості. У бібліотечних закладах оформили тематичні книжкові виставки та огляди літератури, присвячені видатним українським діячам, борцям за державність та незалежність України, її територіальну цілісність. Також у всіх храмах Любашівської громади проведені молебні за Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *